Yhteensopivat

01.03.2023 | Tapani Leppänen

Suomalainen Druimaar on erikoitunut pipoihin ja kaulureihin. Ultra 2.0 on tehty aktiiviseen liikuntaan.

Uusi pipo tuoksuu pesuaineelta. Tuote on käynyt koneessa jo ennen kun asiakas saa sen käsiinsä. Tällä tavoin varmistetaan, että villatuotteet eivät muutu pesussa.

Porin Reposaaresta ponnistava Druimaar on ottanut pipot ja kaulurit tosissaan. Näennäisen yksinkertaisista tuotteista on tehty toiminnallisia.

Koko idea lähtee neuloksesta, jonka Aaltoyliopistosta valmistunut yrittäjä on kehittänyt itse peräti neljästä eri materiaalista. Sekä neulos että tuotteet valmistetaan Suomessa.

Jokaisella kuidulla on oma funktionsa. Polypropeeni on tekokuitu, joka sitoo kaikista vähiten kosteutta. Tässä yhtälössä se pitää ihon kuivana. Luomulaatuinen merinovilla eristää, mutta kokonaisuuden kannalta sillä on toinenkin tehtävä. Villa imee kosteuden ulompaan kerrokseen.

Polyamidi tuo tuotteeseen kulutuskestävyyttä, ja elastaani kestojoustoa.

Pipon ja kaulurin yhdistelmä toimii kypärähuppuna.

Materiaalien lisäksi suunnittelun keskiössä on ergonomia. Etenkin kauluri eroaa leikkaukseltaan tavanomaisesta putkihuivista. Takaa pidempänä se suojaa niskaa ja on nostettavissa paremmin ylös takaraivolle. Pipon ja kaulurin yhdistelmä toimii kypärähuppuna.

Kaulurin voi nostaa yhtä hyvin pipon päälle tai sen alle. Edestä se asettuu joko leuan alle tai leuan päälle ja tarvittaessa suun eteen tai silmien alle. Huomion arvoista on, että kauluri istuu ja pysyy paikoillaan kaikissa asennoissa.

Pipo taitetaan alaosastaan kaksin kerroin, jolloin se suojaa otsaa ja korvia viimalta.


Ultra 2.0 -sarjan tuotteet on suunniteltu aktiiviliikuntaan, kuten hiihtoon, polkujuoksuun ja retkiluisteluun. Yhdistelmä mahtuu myös pyöräilykypärän alle.

Materiaalissa on vahva tekstuuri, ja saumat ovat robusteja. Kumpikaan vaatekappale ei ole ensituntumaltaan pehmein tai mukavin iholla, mutta käytössä niiden toiminnallisuutta ei voi moittia. Valmistajan käyttämä taikasana on hiostamaton.

Hiihtopipona Ultra 2.0 on parhaimmillaan kunnon pakkasella. Luisteluretkellä pureva pohjoistuuli tuntui korvilla tuplarakenteesta huolimatta.


Luitko jo nämä jutut?