Vuoden liikuttaja on koira

27.04.2020 | Panu Könönen

Suomen Latu on palkinnut Vuoden liikuttaja -tunnustuksella koiran, tuon ihmisen parhaan ystävän.

Mikä on Suomen “ulkoiluttavin” asia? Mikä saa ihmisen liikkeelle sateessa ja myrskyssäkin? No, se on tietenkin koira.

Suomen Latu on valinnut kevätkokouksessaan Vuoden liikuttajaksi koiran, ihmisen parhaan ystävän.

Koiria on Suomessa noin 700 000, ja koira “aiheuttaa” päivittäin 2,1 miljoonaa ulkoiluhetkeä eli vuositasolla yli 500 miljoonaa ulkoilukertaa. 

“Koira liikuttaa suomalaisia säällä kuin säällä ja vie ulos kaiken ikäisiä, lisäten suomalaisten hyvinvointia niin hyvinä kuin huonoina hetkinä”, toteaa Suomen Ladun puheenjohtaja Kirre Palmi.

Tunnustuksen otti vastaan –  kaikkien koirien puolesta – Suomen Kennelliitto.

“Olemme Kennelliitossa erittäin iloisia tästä huomionosoituksesta”, kiittää Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Kennelliitto toimii lähes 150 000 jäsenensä voimin koirien ja koiraharrastuksen puolesta. Liiton toiminnan piirissä on reilusti yli 70 erilaista koiraharrastuslajia. Viime vuonna erilaisia koiraharrastussuorituksia oli yli 360 000. 

Vuoden liikuttaja -huomionosoitus myönnetään organisaatiolle, yritykselle tai taholle, jonka toiminta on liikuttanut suomalaisia valtakunnallisesti merkittävissä määrin. Huomionosoituksen valinnasta päättää Suomen Ladun hallitus.

Vuoden liikuttaja -huomionosoitus luovutettiin Suomen Kennelliitolle Suomen Ladun kevätkokouksessa sunnuntaina 26.4.2020. 

 


Luitko jo nämä jutut?