Vapaaehtoisena Suomen Ladussa

02.03.2020 | Kirsi Uusitalo

Yhdistysten lisäksi vapaaehtoisia toimii myös valtakunnallisesti – esimerkiksi hallituksen alaisissa työryhmissä.

Suomen Latu on vahvasti vapaaehtoistoimijoiden oma järjestö. Sen jäsenyhdistykset toimivat täysin vapaaehtoisten vetäminä ja Suomen Ladun hallitus koostuu vapaaehtoisista luottamushenkilöistä.

Toimiston työntekijät mahdollistavat vapaaehtoisten toimintaa ja koko toiminnan volyymista vain murto-osa saataisiin toteutettua ilman niitä noin 5 500 vapaaehtoista, jotka toimivat eri puolilla Suomea.

Suomen Ladun teettämästä toimintakyselystä selviää, että vapaaehtoisten tekemiä tunteja kertyi viime vuonna lähes 269 000 tuntia – eli melkein 154 henkilötyövuotta!   

Yhdistysten lisäksi vapaaehtoisia toimii myös valtakunnallisesti – esimerkiksi hallituksen alaisissa työryhmissä.

Näihin työryhmiin haettiin jäseniä viime syksynä, ja suuresta hakijamäärästä ryhmiin nimettiin yhteensä 68 asiantuntevaa jäsentä. Vuoden alussa alkanut työryhmäkausi jatkuu kolme vuotta, ja työryhmien tavoitteissa korostuvat Suomen Ladun visio, perustehtävät ja strategiset arvot, kuten vapaaehtoisuus, kestävän kehityksen periaatteet, eri lajien olosuhteiden edistäminen ja kuntatason vaikuttaminen.

Työryhmien jäsenet ovat eri puolilta Suomea, ja ryhmät kokoustavat ja toimivat etäyhteyksien välityksellä sekä tapaavat muutaman kerran vuodessa kasvotusten. Työryhmien kauden avaus oli tammikuussa Vantaalla, missä mukana olivat lähes kaikki työryhmäläiset. Tunnelma oli innostunut, kun suunnitelmia hiottiin ja täsmennettiin.

Kaikkiaan työryhmiä on 11. Lisätietoa niiden toiminnasta löytyy Suomen ladun kotisivuilta osoitteesta suomenlatu.fi/työryhmät.  

Uusia vapaaehtoisia tarvitaan aina. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä paikalliseen yhdistykseesi tai täyttämällä lomakkeen Suomen Ladun kotisivuilla.

Vapaaehtoiseksi voit sitoutua pidemmäksi aikaa esimerkiksi polkujuoksuohjaajana tai yhdistyksen hallituksen jäsenenä, tai avustaa vain lyhytkestoisesti esimerkiksi eri kampanjoissa ja tapahtumissa. Tervetuloa mukaan Suomen suurimpaan ulkoilijoiden yhteisöön! 

suomenlatu.fi/vapaaehtoiseksi


Luitko jo nämä jutut?