Vapaaehtoisena Kiilopäällä

08.09.2021 | Kirsi Uusitalo

Suomen Latu Kiilopää tarjoaa vapaaehtoispestejä tunturien tunnelmassa.

Suomen Latu Kiilopäälla toimii vuosittain kymmeniä vapaaehtoisia, jotka osallistuvat tapahtumien toteuttamiseen, toimivat viikko-ohjelman oppaiden tukena tai avustavat keittiöllä.

Vapaaehtoiset – tai talkoolaiset, kuten heitä myös kutsutaan – ovat jo vuosikymmenten ajan olleet Kiilopään sydän. Moni vapaaehtoinen palaa vuodesta toiseen Kiilopäälle, mutta joka vuosi joukossa on myös uusia vapaaehtoisia, jotka kokevat Kiilopään lumouksen ensimmäistä kertaa.

Vapaaehtoisille on useita eri tehtäviä ympäri vuoden. Vapaaehtoiset esimerkiksi toteuttavat tapahtumia, avustavat Kiilopään henkilökuntaa tai tehtävät voivat liittyä Metsähallituksen ylläpitämään kansallispuistoon, jonne yksi lähtöportti sijaitsee Suomen Latu Kiilopään pihassa.

Maisa Piesala toimi vapaaehtoisjaksonsa aikana keittiötalkoolaisena ja hänen tehtäviinsä kuului mm. ravintolasalin puhtaanapitoa ja astioiden tiskaamista.

“Vapaaehtoisjakso oli tällaiselle touhupetterille hieno kokemus, paljon parempi kuin mikään all-inclusive -loma altaanreunalla ikinä olisi.”

“Kiilopään henkilökunta on mukavaa porukkaa ja auttavat hyvin talkoolaisia. Lämmin suositus, jos haluaa vaihtoehdon lammaspaimenena olemiselle. Sapuskat ovat myös hyvät ja maisemat upeita”, kuvailee Maisa kahden viikon vapaaehtoisjaksoaan Kiilopäällä syksyllä 2020.

Lue lisää avoinna olevista vapaaehtoistehtävistä Kiilopään verkkosivuilta.


Luitko jo nämä jutut?