Valmista juhannukseksi tämä maistuva villiyrttisinappi

17.06.2021 | Reija Koivu

Kerää maukkaat maut matkalla nuotiopaikalle. Villiyrttisinappi on tämän kesän hitti!

Kesä on keräilyn aikaa, hyvinvointi käy vatsan kautta ja luonnossa nuotiolla ruuan valmistus on yhdessäoloa parhaimmillaan. Maukkaat maut sinapin joukkoon voi kerätä jo matkalta nuotiopaikalle. Luonnossa kiire unohtuu, mieli rentoutuu ja rauhoittuu, ja lumoutuminen voi alkaa. 

Villiyrteillä höystetty nuotiosinappi

1 dl sinappijauhoja
1 dl ruokosokeria
1 tl perunajauhoja
1 kananmunan keltuainen
1 dl kermaa
puoli korkillista omenaviinietikkaa
villiyrttejä: voikukkia tai sen lehtiä, kuusenkerkkää jne.

Sekoita kuivat aineet (voit yhdistää kuivat aineet valmiiksi jo kotona). Yhdistä keltuainen ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi nuotiolla kattilassa noin 10 min. Lisää puolikorkillista omenaviinietikkaa ja valitsemasi villiyrtit, anna olla nuotiolla vielä 34 min, että happo haihtuu ja villiyrtit maustavat sinapin. Resepti toimii hyvin myös ilman villiyrttejäkin. Sinappia tulee noin 2,5 dl. Syödään heti lämpimänä vaikka makkaran kera. Herkullista.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?