”Vähemmän parempia vaatteita”

05.12.2018 17:20 | Panu Könönen

Kelin merinovillainen paita on erinomainen sijoitus ulkoilevalle ihmiselle.

Merinovillan hyödyt ulkoiluvaatteissa, erityisesti ihoa vasten, ovat kiistattomat.

Yrityksen arvot huokuvat tuotteesta.

Merinovilla lämmittää kosteanakin, ja siirtää kosteutta iholta tehokkaasti. Se on luonnostaan antibakteerinen, eikä keinokuidun tavoin ala käytön jälkeen haista. Usein pelkkä tuuletus riittää – ja vaate on taas käytettävissä.

Siksi oli ilo saada testiin Suomen Turussa suunniteltu ja Kiteellä valmistettu merinovillainen ulkoilupaita.

Paita on Kelin, pienen, vuonna 2016 perustetun kotimaisen ulkoiluvaateyrityksen ensimmäinen kokeilu laajentaa tuotevalikoimaansa pyöräilyvaatteiden ulkopuolelle.

Kelin tarina alkoi pyöräilyä harrastavan pariskunnan kyllästymisestä epäeettisiin ja keinokuituisiin pyöräilyvaatteisiin. He päättivät tehdä asialle jotain: tarjota luonnonkuitua, vastuullisuutta, ekologisuutta.

Syntyi Keli ja merinovillainen pyöräilypaita, josta on tullut lajin harrastajien keskuudessa arvostettu tuote.

Testin ulkoilupaita taas syntyi asiakaspalautteen pohjalta.

”Olemme niin pieni firma, että mielellään kuullaan, mitä asiakkaat haluavat. Kun tehdään ilman pyöräilytaskuja, tulee halvempi ja monikäyttöisempi”, yrittäjä Sanni Pennanen kertoo.

Yrityksen arvot huokuvat tuotteesta: se saapuu paperikääreessä, paidan neulos on paksuhko ja ihanan pehmeä. Merinovilla tulee Uudesta-Seelannista, ja on eettisesti tuotettua.

Parin viikon testissä paita pysyi kuin uutena, vaikka pesin paidan myös hikilenkin jälkeen koneessa – tietenkin pesuohjetta noudattamatta.

Kelin paita ei ole edullisimmasta päästä, mutta laadusta ja kotimaisesta työstä maksaa mielellään. Eikä brändilisää ainakaan vielä ole päässyt syntymään.

Tulevaisuudessa Kelin tavoitteena on lähteä myös maailmalle. Ja tuoda tarjolle 100-prosenttisesti luonnonkuituiset juoksutrikoot. Ja tehdä maailmasta myös ehkä pikkuisen parempi paikka.

”Vähemmän parempia vaatteita”, Pennanen muistuttaa yrityksensä tavoitteesta.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?