Uudestaan ajateltu

07.09.2022 | Tapani Leppänen

Uusi Camelbak on aina uutinen. Pikatestissä Fusion-juomajärjestelmä.

CamelBak kehitti ensimmäisen juomajärjestelmäänsä yli 30 vuotta sitten. Sen jälkeen tuotteen nimi on vakiintunut yleiskieleen, ja juomaletkun läpiviennistä on tullut repuissa ja rinkoissa normi.

Jo pelkästään tätä taustaa vasten CamelBakin uusi säiliö on aina uutinen. Tällä kertaa siitä tekee erityisen mielenkiintoisen asetelma, jossa koko tuote on mietitty alusta asti uudestaan.

Fusion-nimellä lanseerattu rakko on CamelBak kaikilla herkuilla. Aiempi Crux-malli pysyy ainakin toistaiseksi volyymituotteena ja löytyy useimmista repuista, joissa järjestelmä on valmiina. Fusionin avulla omaan reppumallistoonsa keskittynyt CamelBak pyrkinee puhuttelemaan aiempaa enemmän myös muun merkkisten reppujen omistajia.
 


Fusion-nimellä lanseerattu rakko on CamelBak kaikilla herkuilla.


Uudessa säiliössä huomio kiinnittyy vesitiiviiseen vetoketjuun.

Kevyesti liukuva hampaaton TRU Zip on kekseliäs päivitys ja jo itsessään innovaatio (Latu&Polku 3/21). Testissä se toimi luotettavasti myös kovan paineen alla.

Koko leveydeltä avautuva säiliö on helppo puhdistaa. Tässä suhteessa Fusion muistuttaa monia kilpailijoitaan.

CamelBakille ominaisesta pyöreästä täyttöaukosta on luovuttu. Samoin sinisestä väristä. Siinä missä Crux on räätälöity CamelBakin reppuihin, Fusionin yläreunan kiinnike on universaali.

Vetoketjun avaaminen ja säiliön täyttö käyvät helposti. Hanan alla leveän suuaukon saa pysymään auki yhden käden ”pinsettiotteella”.

Toinen huomion arvoinen ratkaisu on taustalevy, joka pitää säiliön muodossaan. Se eliminoi monissa juomarakoissa olevan väliseinän tarpeen ja helpottaa osaltaan puhdistusta.

Tutumpaa CamelBakia ovat Cruxista tuttu letku ja sulkuventtiilillä varustettu suukappale. Säiliön päässä oleva pikalinkku mahdollistaa letkun irrottamisen.


Hinnaltaan Fusion asettuu malliston huipulle. Lukijan tehtäväksi jää miettiä haluaako uusista ominaisuuksista maksaa ylimääräistä.

Toiminnallisuudestaan huolimatta Fusion on 30 % kevyempi kuin vastaavan kokoinen Crux.

Säiliö on saatavana kahden ja kolmen litran vetoisena. Mittojen suhteen merkittävin ero edeltäjään on leveydessä. Kapeimpien reppujen kohdalla 30 cm levyisen säiliön sijoittaminen voi vaatia sovittelua.


Luitko jo nämä jutut?