Ultrakevyt lippis

13.06.2018 13:41 | Tapani Leppänen

Putkihuiveista on tullut mainoslahjoja, mutta Buff on nykyisin paljon muutakin kuin putkihuivi.

Buff on puhekieleen juurtunut tuotemerkki. Kun se esiteltiin vuonna 1992, putkilon muotoiselle saumattomalle mikrokuituasusteelle ei ollut olemassa mitään muutakaan nimitystä.

Buff ei olisi Buff ilman värikkäiden kuosien loputonta kimaraa.

Putkihuivi ja tuubihuivi ovat myöhempien aikojen uudissanoja. Kansan suussa ne kääntyvät edelleen buffeiksi, mutta varsinainen tuote on yhä useammin halpa kopio. Putkihuiveista on tullut mainoslahjoja, mutta Buff on nykyisin paljon muutakin kuin putkihuivi.

Se päätti ryhtyä hattukauppiaaksi.

Buff ei olisi Buff ilman värikkäiden kuosien loputonta kimaraa. Kun yritys lanseeraa lippalakin, se ei esittele yhtä tuotetta, vaan 20 mallia ja satakunta värivaihtoehtoa. Lähempään tarkasteluun päätyi ultrakevyestä juoksu-, pyöräily- ja retkeilylippiksestä koostuva Packable-mallisto.

Pakattavuudella tarkoitetaan sitä, että lippalakki mahtuu nyrkin sisään ja palautuu takaisin muotoonsa. Ultrakevyen päähineen voi sulloa huoletta housun tai repun taskuun.

Ohut materiaali suojaa enimmäkseen hyvältä säältä: lippa näkyvältä valolta ja kangas näkymättömiltä UV-säteiltä. Aktiiviliikunnassa päähine toimittaa hikipannan virkaa ja hengittää mahdollisimman hyvin.

Pieneen kokoon on saatu yllättävän paljon ominaisuuksia.

Juoksuun, pyöräilyyn ja retkeilyyn tarkoitetut hatut eroavat toisistaan sekä yksityiskohdiltaan että leikkaukseltaan.

Pyöräilyhattu on suunniteltu kypärän alle ja mukailee onnistuneesti perinteisen pyöräilylippiksen muotokieltä. Lippa on lyhyt, eikä rajoita näkökenttää, kun se retkeilymallissa on puolestaan ylipitkä ja tarjoaa erityisen hyvän suojan auringolta.

Mallista riippumatta lippa on nostettavissa ylös.

Joustava kangas mahdollistaa erinomaisen istuvuuden, vaikka kokoja on vain yksi. Pyöräilyhatun takana on kuminauha, juoksulippiksessä minimalistinen narulukko ja retkimallissa tarrakiristys.

Kaikissa malleissa on hikipanta ja hengittävät sivupaneelit, juoksulippiksessä myös hajuilta suojaava hopeakäsittely. Materiaalit ovat konepestäviä ja UV-suojattuja.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?