Ulkoilujärjestön sykkivä sydän

28.02.2024 | Eki Karlsson

Suomen Ladun tavoitteena on kaksinkertaistaa ohjaajien määrä.

Suomen Ladun sydämessä sykkii yksi yhteinen tavoite: saada lisää ohjaajia. Tällä hetkellä yhdistyksissämme toimii reilut 1 000 ohjaajaa. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa ohjaajien määrä viidessä vuodessa.

Yli 7 000 jäsentä on kyselyissämme ilmaissut halunsa toimia ohjaajina. Se osoittaa, että meillä on ulkoilujärjestönä valtava potentiaali ohjata entistä useampia ihmisiä ulkoilun nautintoihin ja liikkumaan hyvässä seurassa. Silti lähes kaikissa jäsenyhdistyksistämme haasteena on ohjaajapula.

Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa, mutta Suomen Latu voi auttaa. Lue siis seuraava huolella, sinä ohjaamisesta kiinnostunut tai uusia ohjaajia yhdistykseesi etsivä.

Sinulle, ohjaamisesta kiinnostunut, olemme rakentaneet Jäsenpolkuun tietokentät, jossa voit kertoa kiinnostuksesi kouluttautua tietyn lajin ohjaajaksi tai kertoa jo olemasta olevasta osaamisestasi. Meillä on tilaa kaiken tasoisille ohjaajille: vertaisohjaajista kokeneisiin konkareihin.   

Tiesithän muuten, että lähes kaikkiin koulutuksiin on varattu ilmaispaikkoja ohjaajille, jotka sitoutuvat yhdistyksen toimintaan koulutuksen jälkeen. 

Sinulle, joka olet jäsenyhdistyksen aktiivi, olemme rakentaneet Yhdistyspolun, jossa saat tiedon oman yhdistyksesi ohjaamisesta kiinnostuneista henkilöistä, joihin voit ohjaustarpeiden mukaan olla yhteydessä.

Meillä toimistolla saamme täytettyjen tietojen perusteella tiedon ohjaajien koulutustarpeesta, jonka perusteella voimme kohdentaa resurssimme kysytyimpien lajien koulutuksiin ja tukeen. Olemassa oleville ohjaajille järjestämme tapaamisia, tuotamme tukimateriaalia, jaamme parhaita käytäntöjä ja pidämme myös hauskaa.

Jäsenyhdistystemme tulevaisuus riippuu ohjaajien motivaatiosta ja sitoutumisesta. He ovat toimintamme ytimessä, luoden yhdistyksiin ainutlaatuisen hengen ja mahdollistaen laajamittaisen toiminnan. Tehtävänämme on tukea ja inspiroida heitä, jotta he voivat jatkaa ulkoilun ja luonnon ihmeiden jakamista yhä useammille.

Ohjaajat ovat avain, jonka kautta avaamme oven parempaan tulevaisuuteen, jossa kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla.

Kirjaudu Jäsenpolkuun ja kerro meille kiinnostuksestasi ohjata! 


Luitko jo nämä jutut?