Tyynyliina

10.09.2019 10:07 | Tapani Leppänen

Amerikkalainen Hyperlite Mountain Gear on kevytretkeilijöiden lempilapsi, jonka pakkauspussi toimii miellyttävänä tyynynä.

Hävyttömän kallis pakkauspussi vai nerokas tuote, joka tuplaa käyttötarkoituksensa retkityynynä? Sillä logiikalla hankintahinnan voisi ajatella jakavansa kahtia.

Sellainen ylellisyys kuin retkityyny kulkee mukana huomaamatta.

Amerikkalainen Hyperlite Mountain Gear on kevytretkeilijöiden lempilapsi, paperinohuista mutta äärimmäisen kestävistä Dyneema-kankaisista repuista ja pakkauspusseista tunnettu yritys, jonka tuotteita ei tosin ole näkynyt suomalaisissa retkeilykaupoissa.

Kuriirilla niitä kuitenkin saa, ja sentään Euroopasta.

Kevytretkeilyssä on kysymys materiaaleista, mutta sitäkin enemmän tarkkaan harkituista ja mahdollisimman monikäyttöisistä varusteista.

Tässä tapauksessa Dyneema-kankainen pakkauspussi muuttuu tyynyksi, kun se käännetään nurinpäin. Vedenpitävän kankaan sisäpinnalta paljastuu pehmeä fleece, joka kelpaa asetella poskea vasten.

Päivän aikana pakkauspussissa voi säilyttää vaihtovaatteita tai yöpymistarvikkeita. Makuupussiin mentäessä se käännetään ympäri ja yön ajaksi ylimääräiset vaatteet tai vaikkapa untuvatakki pakataan tyynyn täytteeksi.

Sellainen ylellisyys kuin retkityyny kulkee mukana huomaamatta.

Vaatesäkin käyttäminen tyynynä ei ole uusi idea, mutta toteutus on viety askeleen pidemmälle. Mukavuudesaan se voittaa mennen tullen myös puhallettavat retkityynyt ollen pehmeämpi ja muokattavampi.

Maailman vahvimmaksi kuiduksi kutsuttu Dyneema on painoonsa nähden 15 kertaa kestävämpää kuin laatuteräs. Retkivarusteissa käytetty kangas on ripstop-laminaatti, jonka moni tuntee myös aiemmalla kauppanimellä Cuben Fiber.

Saumoistaan teipattuna Dyneema-kangas on vedenpitävää. Kahdella vetimellä varustettu roisketiivis vetoketju pitää varusteet kuivana, vaikka juuri vetoketjun vuoksi kysymys ei olekaan täysin vedenpitävästä kuivasäkistä.

Stuff Sack Pillow on saatavana kahdessa koossa, joista kannattaa suosiolla valita suurempi L-koko. Sen pakkaustilavuus on 7 litraa, ja 48 gramman paino vastaa saman kokoista pakkauspussia.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?