Tunti maailmalle

02.03.2020 | Sauli Herva

Earth Hour sammuttaa valot ympäri maailmaa.

Eath Hour on vuodesta 2007 alkaen järjestetty tapahtuma, jossa valot sammutetaan tunnin ajaksi ympäri maailmaa aikavyöhyke kerrallaan. Tunti Maailmalle ajatuksena on herätellä ihmisiä pohtimaan kulutustottumuksiaan ja vähentää energian kulutusta pitkällä aikavälillä. Valaistuksen tunniksi sammuttaneita rakennuksia ovat mm. Eiffel torni, Gizan pyramidi ja Helsingin tuomiokirkko.

2x

[01] Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tänä vuonna Earth Hour järjestetään 28.3. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Osallistua voivat niin kaupungit, organisaatiot, yritykset kuin yksityiset ihmisetkin.
earthhour.fi

[02] Elämyshiihtokoulu Pallaksen Pöllöt (lue lisää täältä) on omalta osaltaan ollut tienäyttäjänä maailmanlaajuisen Earth Hour -tapahtuman toteuttamisessa. Sähkövalot ovat sammuneet tunnin ajaksi myös Pallaksella (kuva). Ilmaston lämpenemisestä muistuttava tapahtuma sopii erityisen hyvin kansallispuistoon ja kansallismaiseman ytimeen.


Luitko jo nämä jutut?