Toteutamme toiveesi

30.11.2022 | Eki Karlsson

Suomen Ladun uusi strategia on enää tekemistä vaille valmis.

Suomen Ladun tulevaisuuden suunnitelma on nyt tekemistä vaille valmis. Uudesta strategiastamme päätettiin lokakuussa järjestön kokouksessa.

Kysyimme jäseniltämme monia asioita:

Mitä Suomen Ladun tulisi tehdä tulevaisuudessa ulkoilun edistämiseksi? Minkälaista järjestettyä ja omatoimista ulkoilua haluaisitte harrastaa?  Miten tärkeänä pidätte ulkoilun olosuhteiden ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen edistämistä?

Kysyimme toki myös yhdistyksiltämme monia kysymyksiä. Ehkä tärkein jäsenen näkökulmasta on se, mitä lajeja yhdistykset haluavat jäsenille tulevaisuudessa tarjota.

Haluamme sinun löytävän oman mielekkään tapasi ulkoilla.

Kyselyiden ohjaamana tulemme tulevaisuudessa painottamaan erityisesti yhdistyksissä tapahtuvaa retkeilyä sen eri muodoissa: konseptoimme retkeilytapahtumia ja -koulutuksia, joihin uusien ja vanhojen ohjaajien, vapaaehtoiseksi haluavien ja kaikkien muidenkin jäsenten on helppo osallistua.

Lisäksi keskitymme moniin muihin retkeilyyn liittyviin taitoihin ja lajeihin, kuten matka- ja retkiluisteluun, maastopyöräilyyn, suunnistukseen ja melontaan. Hiihtoa ja perheliikuntaa unohtamatta.

Omatoimista ulkoilua, kuten polkujuoksua, luonnontuotteiden keräilyä ja sauvakävelyä tulemme tukemaan viestinnällisin keinoin.

Hyvin suuri osa jäsenistämme on jäseninä siksi, että he haluavat tukea ulkoilun ja luonnon virkistyskäytön edistämistä. Tätä työtä varten tulemme vahvistamaan omatoimisen ulkoilun edistämistä viestinnällisesti ja vaikuttamalla ulkoilun sekä sen olosuhteiden päätöksentekoon.

Toivomme, että tulevaisuudessa meitä on myös paljon enemmän. Suomen Ladun jäsenyys kiinnostaa tutkitusti jopa puolta miljoonaa ulkoilijaa. Tärkein jäsenhankinnan kanava ovat nykyiset jäsenemme: suurin osa jäsenistä on liittynyt jäseneksi, koska ystävä on sitä suositellut.

Kiitos teille kaikille 10 000 vastaajalle, jotka osallistuitte kyselyihin ja ohjasitte toimintaamme kohti ulkoilullisempaa tulevaisuutta. Toivon, että tulet mukaan yhdistysten toimintaan toteuttamaan yhteistä unelmaamme. Ja suosittelet jäsenyyttä myös ystävällesi.

Tutustu Suomen Ladun tulevaisuuden suunnitelmaan nettisivuillamme:
suomenlatu.fi/strategia 


Luitko jo nämä jutut?