Törmäystesti

10.09.2019 10:08 | Tapani Leppänen

Ruotsalaiset testaavat parhaillaan pyöräilykypärien turvallisuutta innovatiivisella tavalla.

Pyöräilykypärien turvallisuutta testataan yksipuolisiksi ja alkeellisiksikin kritisoiduilla pudotustesteillä. Esimerkiksi kypärän iskeytymisestä auton konepeltiin ei tiedetä juuri mitään. Volvo ja kypärävalmistaja POC aloittavat pyöräilykypärien ja autojen väliset törmäystestit, joiden tehtävänä on tuottaa tietoa molempien yritysten tuotekehitykseen. Yhteistyö on osa laajempaa, pyöräilijöiden suojaamiseen tähtäävää tutkimushanketta, jonka tulokset tulevat myöhemmin julkisiksi.

[01] POC on ruotsalainen, suojavarusteisiin keskittynyt urheiluvälinevalmistaja. Eri tieteenalojen asiantuntijoista koottu POC Lab on tuotekehitysympäristö, jonka tarkoituksena on synnyttää uudenlaista, alan standardit ylittävää turvallisuusajattelua.

pocsports.com

[02] Volvo on ollut edelläkävijä monissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Matkustajien lisäksi huomiota on alettu kiinnittää yhä enemmän myös auton ulkopuolella oleviin ihmisiin. Tärkeintä on törmäysten ennaltaehkäisy, josta esimerkkinä on Volvon vakiovarusteisiin kuuluva automaattijarrutuksella varustettu pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminto.

volvocars.com

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?