Tietoa ranteesta

18.09.2018 | Panu Könönen

Garminin uutuus auttaa seuraamaan unta, treeniä ja kokonaishyvinvointia entistä käyttäjäystävällisemmin.

Oman unen ja hyvinvoinnin seurantaan on saatavilla useita erilaisia ja -merkkisiä rannelaitteita. Garminin uutustuote todella kilpailtuun hyvintointikategoriaan on vívosmart 4 -älyaktiivisuusranneke,

Unen merkitys osana hyvinvointia ja harjoittelua on hoksattu laajemmaltikin, joten Garmin vastaa uutuudellaan selkeään kysyntään. 

“Unen laatu vaikuttaa ratkaisevasti fyysiseen yleiskuntoon”, kertoo Garmin -yhtiön maailmanlaajuisen kulut­tajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel yhtiön tiedotteessa..

Uutuuslaite on varustettu Pulse Ox2 -ranneanturilla. Seuraamalla veren happisaturaatiota yön aikana käyttäjät saavat pa­remman käsityksen unensa laadusta.

“Linjakasta vívosmart 4 -aktiivisuusranneketta on miellyttävä käyttää myös yöllä, ja pulse ox -anturi tuottaa tietoa, jota käyttäjät voivat hyödyntää kuntonsa parantamisessa”, Bartel kertoo yhtiön tiedotteessa.

Pulse ox -anturin lisäksi vívosmart 4:ssä on uusin ja edistyksellisin Garmin -unen seuranta, joka tuottaa arvion kevyen, syvän ja REM-unen vaiheista sekä liikkumisesta yön aikana. Herättyään käyttäjät voivat tarkastella unitilastojaan Garmin ConnectTM Mobile -sovelluksella. Sovelluksen avulla seurataan toki myös muuta aktiivisuutta.

Rannelaitteen Body Battery -mittari auttaa käyttäjiä seuraamaan kehonsa vireystilaa, mistä on hyötyä tree­nien, palautumisjaksojen ja nukkumisen ajoittamisessa. Laite laskee Body Battery -lukeman yhdis­tä­mällä stressitasoa, sykevälivaihtelua (HRV), unta ja liikkumista koskevia tietoja. Kun lukema on korkea, olosuhteet ovat ihanteelliset liikkumiselle. Alhainen lukema taas viittaa siihen, että kannattaisi levätä.

Body Battery avustaa käyttäjiä kaavan ymmärtämisessä osoittamalla, miten viime päivien toiminta ja liikkuminen vaikuttavat senhetkisiin tuntemuksiin.

Rannelaitteiden speksiluettelot ovat nykyisin hurjaa luettavaa: erilaisia toimintoja on vaikka muille jakaa. Kaiekn edellä mainitun lisäksi vívosmart 4 -aktiivisuusrannekkeessa on mm. uusittu ElevateTM -rannesykeanturi5, uusi rytmihäiriöhälytys­toiminto, VO2 max -arvio sekä sovellukset useisiin lajeihin, esim. kävely, juoksu, voimaharjoittelu, allas-uinti ja jooga. Lisäksi vívosmart 4 on varustettu jatkuvalla stressitason seurannalla ja uudella rentoutusmuistu­tus­toiminnolla, joka ehdottaa käyttäjälle hengitysharjoitusta havaitessaan tämän stressitason kohonneen. Laitteen yhteysominaisuuksiin kuuluvat mm. säätiedot, musiikin hallinta, älykkäät ilmoitukset värinä­häly­tyksellä, “etsi puhelin” -toiminto, sosiaalisen median ilmoitukset sekä vastaaminen valmiiksi kirjoitetuilla viesteillä (vain Android).

Eikä siinä vielä kaikki.

Vívosmart 4 soveltuu allasuintiin ja suih­kus­sa käymiseen. Ja laitteen akun luvataan kestää jopa 7 päivää yhdellä latauksella.


Luitko jo nämä jutut?