Tehot talteen

17.05.2021 | Latu&Polku

Garmin Rally tehonmittauspolkimet lupaavat luotettavaa tehonmittausta ja edistynyt pyöräilydynamiikka – nyt myös maastossa

Garmin esitteli maaliskuussa uuden Rally-tehomittarivalikoiman. Käytännöllisesti muotoillut, pienikokoiset polkimet mittaavat kokonaisvoimaa, kadenssia ja kehittyneitä pyöräilydynamiikkatietoja.

“Tiedämme pyöräilijöiden pyrkivän jatkuvasti parempiin suorituksiin, ja olemme halunneet luoda tehomittarin, joka auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel yhtiön tiedotteessa.

“Rally-polkimet ovat läpikäyneet tiukan testauksen, jolla olemme varmistaneet, että tarjoamme pyöräilijöille korkealaatuisesti muotoillut ja luotettavat polkimet.”

Tehomittarit ovat saatavilla niin maantie- kuin maastopyörille.

Rally-tehomittareiden anturit on sijoitettu polkimeen, ja ne mittaavat tietoja luotettavasti ja tarkasti. Rally RK200-, Rally RS200- ja Rally XC200-malleissa on kaksi anturipoljinta, joiden avulla pyöräilijät näkevät oikean ja vasemman jalan tiedot erikseen. Koska kaksoisanturipolkimet mittaavat kadenssia, kokonaisvoimaa, oikean tai vasemman tasapainoa ja edistyneitä pyöräilydynamiikkatietoja, pyöräilijä näkee tarkasti, miten ja missä tuottaa voimaa. Tällöin hänen on helpompi ymmärtää omat heikkoutensa ja vahvuutensa pyöräilykunnon parantamista silmällä pitäen.

Kaksoispolkimet mittaavat myös polkemisajan istuen tai seisoen, mikä auttaa pyöräilijää arvioimaan asennon tehokkuutta ja kohtaa, johon voima polkimessa osuu. Näin varmistetaan klossin oikea sijainti.

Yhdellä poljinanturilla varustetut Rally RK100, Rally RS100 ja Rally XC100 käyttävät vasemmasta polkimesta saatuja tietoja kadenssin ja tehon mittaamiseen. Mallit on helppo päivittää myöhemmin kaksoisanturipoljinjärjestelmään.

Harjoittelusta saa eniten hyötyä pariliittämällä Rally-tehomittarin yhteensopivaan Edge-pyörätieto­koneeseen ja Garmin Connect-sovellukseen tietojen latausta ja ohjelmistopäivitystä varten. Rally-tehomittarit ovat yhteensopivia myös suosittujen pyöräilyn sisäharjoittelualustojen, kuten Tacx-harjoittelusovellus, Zwift ja TrainerRoadin kanssa.

Rally-polkimet asennetaan kuten tavalliset polkimet, ja ne voi siirtää nopeasti pyörästä toiseen. Pariston kesto voi olla jopa 120 tuntia. Polkimen kara on suunniteltu niin, että polkimen voi siirtää toiseen Rally-poljinrunkoon. Harjoitella voi siis vuoden ympäri maanteillä ja maastossa. Kahdella anturilla varustettujen poljinten suositushinta on 1099–1199 euroa ja yhdellä anturilla varustettujen mallien 649–699 euroa.


Luitko jo nämä jutut?