Syksyinen nuotioherkku

17.09.2018 10:00 | Sami Garam

Ruskaretki ja tulistelu kuuluvat syksyyn. Samalla kun sanoo lopulliset hyvästit kesälle, simppeli, mutta maukas savu­kalatoast lohduttaa syksyn kulkijaa.

Savukalatoast

2 kananmunaa

5 savusilakkaa

1 dl tuorejuustoa

1/2 tl tulista chilijauhetta

3 rkl emmentaljuustoraastetta

pikku nippu tilliä

1 kevätsipulin varsi

täysjyväleipää

100 g kylmäsavulohta

2 rkl öljyä

Keitä kananmunat (6 min) ja perkaa silakat. Leikkaa pikku paloiksi ja sekoita haarukalla sileäksi tahnaksi. Sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta chilijauheella, tillillä ja kevätsipulilla. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita hyvin.

Halkaise leipä ja sivele savusilakkamassaa molemmille leikkauspinnoille. Aseta kylmäsavulohiviipaleita toisen puoliskon päälle ja nosta toinen puolisko näiden päälle. Sivele pinta ohuesti öljyllä ja pakkaa leipä kelmuun.

Paahda leipää retkipaikalla, nuotion lämmössä niin, että pinnat rapeutuvat ja saavat kauniin värin.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?