Suomen suosituin maastohiihtokeskus sai lumetusjärjestelmän

13.12.2019 | Latu&Polku

Paloheinän uusi hiihtolatujen lumetusjärjestelmä odottaa pakkasia ja mahdollistaa hiihtämisen myös vähalumisina talvina.

Suomen suosituimman maastohiihtokeskuksen kausi tulee jatkossa pitenemään, kun Helsingin Paloheinässä mahdollistetaan hiihtäminen vähälumisina talvina uuden lumetusjärjestelmän avulla.

"Jatkossa jo parin pakkaspäivän aikana saadaan tykitettyä lunta suoraan ladun päälle. Saamme nopeasti ladun hiihtokuntoon tältä lumetusjärjestelmän noin kilometrin mittaiselta matkalta. Lumetusjärjestelmä pidentää hiihtokautta kauden molemmista päistä”, kuvailee ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg.

Uuden kiinteän lumetusjärjestelmän putkisto ja kaapelit on kaivettu ladun alle maahan noin puolentoista metrin syvyyteen. Käytännössä järjestelmä on käyttövalmiina heti, ja nyt odotellaan pakkasjaksoja, joiden aikana lumen tykittäminen luonnistuu.

”Meillä on Paloheinässä lumitykit valmiudessa. Heti kun tulee parin vuorokauden pakkasputki, niin pistämme tykit laulamaan”, ulkoilupalveluiden tiimiesimies Mircos Kienanen juttelee.

Nyt valmistunut noin kilometrin mittainen pätkä on lumetusjärjestelmän ensimmäinen vaihe. Lumetusjärjestelmän toinen vaihe kasvattaa lumetettavan ladun pituutta reiluun kahteen kilometriin, ja toisen vaiheen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 syksyllä alkavaksi hiihtokaudeksi.

Pääkaupunkiseudun latutilannetta voi seurata Ulkoliikunta.fi -karttapalvelusta, josta löytyvät latukohtaisesti seuraavat tiedot: milloin latu on viimeksi huollettu tai kunto todettu, ladun pituus ja valaistus sekä suositeltava hiihtotyyli.


Luitko jo nämä jutut?