Suomen Latu julkaissut ulkoiluvinkkejä lapsille ja perheille

30.03.2020 | Panu Könönen

Kaipaatko ulkoilullisia ideoita perheesi muuttuneeseen arkeen? Suomen Latu on julkaissut mielettömän määrän helppoja, käyttövalmiita vinkkejä lasten ja perheiden ulkoiluun.

Pihat, puistot ja lähiluonto ovat avoinna pandemiankin aikana. Kun työt, harrastukset ja opetus on siirretty pelkästään tietokoneen kautta tapahtuvaksi etätyöskentelyksi, on tärkeää löytää arkeen tasapaino luonnosta ja ulkoilusta. 

"Suomen Latu on julkaissut nettisivuillaan helppoja, käyttövalmiita vinkkejä lasten ja perheiden ulkoiluun. Ne sopivat loistavasti myös ammattilaisten käyttöön eli varhaiskasvattajille ja opettajille, vaikkapa etäopetuksen tueksi", Suomen Ladun koulutuspäällikkö Nina Räike sanoo.

Suomen Latu jakaa nyt kaikkien käyttöön esimerkkejä suosituista Metsämörri-koulutuksistaan. 

“Vinkeistä varhaiskasvatuksen henkilöstö löytää kenties jo tuttuja, mutta myös uusia ideoita toteutettavaksi lasten kanssa”, Räike kertoo. 

Uutena materiaalina on etäopetukseen suunniteltuja esimerkkitehtäviä, joita opettaja voi soveltaa omalle luokka-asteelleen. “Koulua kotona” -vinkit tukevat niin opettajaa kuin huoltajia vinkeillä välituntitekemiseksi.  

Suomen Latu suosittelee hyödyntämään vinkkipankkia luovasti ja omia oivalluksia lisäten. 

“Juuri nyt on hyvä aika synnyttää uusia käytäntöjä ja pohtia oppimista monesta näkökulmasta“, Räike lisää.

Ulkoilujärjestö haluaa muistuttaa ulkona liikkumisen hyödyistä näin pandemian aikana.

"Lähiluonnossa stressitaso laskee samalla, kun keskittymiskyky paranee. Lähiluonnon on todettu vaikuttavan mielialaan kohentavasti. Juuri luontokokemukset nopeuttavat toipumista ja parantavat unen laatua", Suomen Ladun lasten luontotoiminnan asiantuntija Mari Parikka-Nihti sanoo.

”Lasten tulisi päästä mahdollisimman paljon luontoon leikkimään – ja oppimaan”, Parikka-Nihti muistuttaa.

Löydät vinkit osoitteesta suomenlatu.fi/lapevinkit.


Luitko jo nämä jutut?