Sukkasillaan

10.09.2019 10:34 | Tapani Leppänen

Skinners on suojaavalla pohjalla varustettu sukka, jonka avulla voi totuttaa jalkansa paljasjalkajuoksuun.

Ensimmäisen kerran törmäsin Skinnerseihin polkulenkillä. Fivefingersejä ja muita niin kutsuttuja paljasjalkakenkiä oli kyllä näkynyt aiemminkin, mutta tällä kertaa kanssajuoksija näytti painelevan sukkasillaan.

Tämän lähemmäksi luontoa ei jalkineilla pääse.

Paljasjalkajuoksun ympärille syntynyt buumi on kääntynyt pienen asialle vihkiytyneen porukan harrastukseksi. Tavallaan se on hyväkin, sillä jalkojen totuttaminen minimalistisiin jalkineisiin vaatii pitkäjänteisyyttä, jota enemmistöltä ei voi odottaa.

Avojaloin tapahtuvan liikunnan edut ovat kuitenkin ennallaan. Kaikki ilman kenkiä tapahtuva liikunta vahvistaa jalkoja, kehittää tasapainoa ja opettaa askeltamaan oikein.

Juoksun sijaan kannattaa aloittaa kävelystä.

Kengissä vietetyt kilometrit ovat tehneet jalkapohjistamme niin arkoja, että harva kulkee avojaloin kesälläkään. Skinners on suojaavalla pohjalla varustettu sukka, joka ratkaisee ongelman.

Tämän lähemmäksi luontoa ei jalkineilla pääse.

Kahden millimetrin paksuinen polymeeripohja suojaa jalkapohjaa teräviltä kiviltä ja kävyiltä. Karkea materiaali ja ohuen pohjan välittämä tuntuma takaavat erinomaisen pidon.

Pohja on vedenpitävä, mutta joustavasta neuloksesta valmistettu yläosa ei luonnollisestikaan ole. Tossut kuivuvat hitaasti, mutta ainakaan kesällä niiden kastuminen ei ole kovin iso ongelma, sillä ne tuntuvat mukavalta kosteanakin.

Hajujen hillitsemiseksi neuloksessa on käytetty antibakteerista hopealankaa. Likaa sukat päästävät lävitseen, mutta toisaalta ne on helppo pestä koneessa.

Skinnerseille on helppo keksiä käyttötarkoituksia. Ne toimivat polkujalkineina, melonta-, kahluu-, uima- ja avantotossuina, leiri- ja kämppäjalkineina tai sisätossuina vaikkapa kuntosalilla.

Ulkona sukkasillaan tallusteleva kääntää katseita, mutta meno on mukavaa, jopa koukuttavaa.

Viileämpänä vuodenaikana alle voi sovitella villaisia tai vedenpitäviä kerroksia.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?