Soutaminen tekee hyvää!

15.05.2019 | Mainostajan sisältöä

Soutu on parasta kesäliikuntaa. Luonto on jatkuvasti läsnä, ja vauhdin ja matkan voi päättää itse. Kuntosoutuveneellä matka taittuu mukavasti ja turvallisesti – ja lähteä voi vaikkapa retkelle.

Raikas ilma, kimmeltävä vesi ja virkistävä liikunta ovat satsaus terveyteen ja hyvinvointiin. Suomen upeat meret, järvet ja joet tarjoavat monipuolisen mahdollisuuden nauttia luontoliikunnasta.

Moni on melonut inkkarikanootilla tai nauttinut vesistöistämme kajakilla liikkuen, mutta kuinka moni on kokeillut souturetkeilyä?

Soutaminen on perinteinen suomalainen tapa liikkua vesillä, ja monelle tärkeä osa mökkeilykokemusta. Hauskan perinteen lisäksi soutu on hyvää treeniä koko keholle, rentouttavaa mielelle ja hauska tapa pitää itsensä vireässä kunnossa.

Oikea vene, ROW-kuntosoutuvene

Juuri souturetkeilyyn ja kuntosoutuun suunniteltu liukupenkillinen ROW-kuntosoutuvene on mainio ja luotettava kumppani vesille.

”Veneemme ei ole kompromissi, se on oikea vene, jolla on kauniit linjat ja sillä voit oikeasti soutaa monella eri ajatuksella; liikunnan ilosta, pitkiä soutumatkoja tehden, retkeillen tunnelmallisilla järvillä tai merellä ulkoluotoja kierrellen ja seikkaillen”, Pasi Tocklin venettä Suomessa edustavasta PT-Marinesta kertoo.

”Voit soutaa yksin tai kaksin, venemallista riippuen. Sinä itse päätät tavan, joka sopii juuri omiin tottumuksiisi ja haaveisiisi.”

Kotirannan kiireettömyydestä selkävesien seikkailuihin

Soutaminen ei katso ikää tai fyysisiä ominaisuuksia. Soututekniikan oppii nopeasti – jo muutaman soututunnin aikana.

Kun tekniikka on hallussa, niin sen jälkeen on helppo päättää millaisella teholla haluaa soutaa: rauhallisesti luonnosta ja vesistöistä nauttien tai vaikkapa määrätietoisesti harjoitellen. Veneen vauhti ja vakaa, hyvin liukuva runko, avaavat soutajalle uusia horisontteja, sekä luonnossa että jopa oman hyvinvoinnin saralla.

ROW-kuntosoutuveneet ovat kehittäneet ja suunnitelleet ruotsalaiset Wim Kotzé ja pienvenesuunnittelija Hans Friedel. He ovat saaneet veneistä nopeita ja liikkeessä mukavan vakaita. Soutaja ei siis ole rajoitettu pysymään vain omalla kotilahdellaan tai tyynien vesien äärellä.

”Toki me kaikki luontoliikkujat tiedämme, että säiden kanssa ei ole leikkiminen, joten terve harkinta ja kunnioitus luontoa kohtaan kuuluvat asiaan, kute myös hyvään tapaan liikkua vesillä ja luonnossa yleensä”, Tocklin muistuttaa.

”Kun kaipaat itsellesi uusia elämyksiä, seikkailuja ja hyvinvointia, muista silloin oiva vaihtoehto kajakille ja kanootille, ROW-kuntosoutuvene.”


Luitko jo nämä jutut?