Sinivalkoinen Koli

02.03.2022 | Karoliina Säkö

Huippujen lumikenkäreitillä sinivalkoinen Koli näyttäytyy riemastuttavan kauniina.

Huippujen lumikenkäreitti
Kolin ikoninen kansallismaisema kohti saarien kirjomaa, kuvankaunista Pielistä on tallentunut monen kesämatkalaisen kameraan. Mutta tiesitkö, että maisemasta on helppo nauttia myös talvella, jolloin tykkylumi pukee puita, ja maisema on pehmeän valkoisen vallassa? Voit vuokrata lumikengät Kolilta ja suunnata Luontokeskus Ukon edustalta kokemaan Kolin kolme upeinta huippua. Tämän 1,5 kilometriä pitkän kierroksen anti on huomattavasti kuljettavaa matkaa suurempi.

Perille
Reitille pääset suoraan Kolin luontokeskus Ukon pihapiiristä osoitteesta Ylä-kolintie 39. Joensuusta lähdettäessä ajetaan 6-tietä pohjoiseen n. 60 km, kunnes opaste ohjaa kääntymään itään Kolintielle ja siitä edelleen n. 10 km:n jälkeen etelään Ylä-kolintielle.

Varusteet
Reitillä saa kulkea vain lumikengillä. Myös sauvoista on suuri apu etenkin, jos reitillä on paljon uutta lunta. Pakkaamalla eväät ja taukotakin, voit pitää tauon parhaaksi katsomallasi paikalla.

Reittimerkinnät
Reitti on merkitty puihin kiinnitetyillä nauhoilla.

Palvelut
Kierroksen varrella ei ole palveluita, mutta Kolin luontokeskus Ukko on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Pihapiirin tuntumasta löytyy myös Pääministerin tulentekopaikka, jossa voi tulistella joko ennen retkeä tai sen päätteeksi. Ota omat polttopuut tai osta ne luontokeskuksesta.

Nähtävyydet
Kulkemalla reittiä vastapäivään saavutaan ensin Akka-Kolille. Sieltä löytyy näköalapaikan lisäksi myös ekumeeninen Hiljaisuuden temppeli, joka on suosittu vihkipaikka. Tämän reitti kiertää etelän kautta Paha-Kolin huipulle ja näköalapaikalle. Kierros huipentuu Kolin kuuluisimman maiseman äärelle Ukko-Kolin huipulle.

Bongaa
Kansallismaisema ja tykkyluminen metsä.

Tällä palstalla retkipaikan bloggarit esittelevät päiväretkikohteita.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?