Samoile Saimaan lumoihin ihanalla Norppapolulla

07.02.2019 | Jonna Saari

Norppapolku tarjoaa aimo annoksen Saimaan kauneutta. Matkan varrella on tulipaikkoja ja useita uimarantoja, puhumattakaan jylhistä näköaloista suoraan Saimaan sinisenä kimmeltäville laineille.

Kuinka nauttia Suomen suurimmasta järvestä maalta käsin? Puumalan 13 kilometriä pitkä Norppapolku tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua Saimaan ihanuuksiin jalkapatikalla. Vuoden retkipaikka 2018 -äänestyksessä upeasti kolmanneksi sijoittunut Norppapolku on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin, eikä ihme: sen silmiä hivelevät maisemat suorastaan kutsuvat samoilemaan, ja kesällä myös uimaan. Ota tämä reitti retkikohdelistallesi – Norppapolku yllättää joka mutkan takana!

Perille
Reitille pääsee lähtemään Puumalan satamasta, jonka lähettyvillä on hyvin parkkitilaa. Satamasta noustaan hissillä Saimaan sillan kannelle, ja mahtava silta ylitetään jalan. Sillan jälkeen käännytään oikealle Kotiniementielle ja jatketaan sitä, kunnes ollaan Norppapolun varsinaisessa aloituspisteessä ja ensimmäisellä opastaululla. Auton voi halutessaan jättää myös Kaivannon P-paikalle (Kaivanto, Puumala).  

Kartta
http://bit.ly/norppapolku-kartta

Reittimerkinnät
Reitti on merkitty keltaisin nauhoin puustoon, ja matkan varrella on myös opastauluja. Halutessaan Norppapolusta voi kiertää lyhyemmän osakierroksen, joita on yhteensä peräti kolme: Kaivannon Kieppi (4 km), Kitulan lenkki (3 km) ja Kotkatsaaren kierros (2,8 km).

Palvelut
Norppapolun varrella on yhteensä neljä uimarantaa ja kaksi tulipaikkaa. Kotkatsaaren retkisatamassa on uimarannan ja tulipaikan lisäksi myös käymälä. Kaivannon P-paikalla on vesipiste.

Nähtävyydet
Norppapolun parasta antia ovat jylhät kalliot, ihanat hiekkarannat ja kesäauringossa kimmeltävät poukamat. Nauti suopursun tuoksusta ja saniaislehdon vehreydestä Saimaan kesässä. Kiikaroi jylhiltä kallioilta Saimaalle ja sen luodoille – näkyykö norppia?

Muista uikkarit!
Koe Saimaa tänä kesänä kokonaisvaltaisesti pulahtamalla sen aaltoihin. Miksi et vilvoittelisi vaikka reitin jokaisella uimarannalla?


Luitko jo nämä jutut?