Saaristoluonto lumoaa Bjursin luontopolulla

11.05.2020 | Mika Markkanen

Bjursin luontopolku on reittivalinnoista riippuen 5–5,8 kilometriä pitkä rengasreitti, joka sijaitsee Inkoossa lossimatkan takana. Bjursintieltä viitta ohjaa luontopolulle, jonka kiertämiseen kannattaa varata kiireettömän rauhaisa, aurinkoinen päivä.

Inkoon Orslandetin saarella sijaitseva Bjursin luontopolku antaa maakravullekin mahdollisuuden nauttia saariston merituulentuoksuisista maisemista ja virkistävästä tunnelmasta. Sopivan pituinen päiväretki johdattaa erilaisiin metsiin, sammaleisten kivien valtakuntaan sekä maisemapaikalle, josta voi ihailla jalokivensinisenä kesäpäivässä kimmeltävää merta. Joko kuulet lokkien kirkunan saariston tuulessa?

Perille
Inkoon keskustasta ajetaan länteen Fagervikintietä reilut 11 km, kunnes käännytään vasemmalle Bärosundintielle kohti etelää. Jatketaan matkaa noin 7 km ja ylitetään merenlahti lossilla. Lossin jälkeen matka jatkuu Bjursintietä pitkin vielä noin 2,5 km, kunnes luontopolun kyltti viittelöi kulkijat reitille ja sen pienelle parkkipaikalle.

Reittimerkinnät
Polku on merkitty keltaisin merkein maastoon. Pian näköalapaikan jälkeen ylämäestä oikealle erkaantuva 0,8 km lisälenkki on merkitty heikosti sinisellä.

Palvelut
Reittimerkintöjen ja infotaulujen lisäksi matkan varrella ei ole muita palveluita. Ota siis mukaan hetivalmiit eväät sekä pussi jolla kuljetat mahdolliset roskasi pois luonnosta.

Nähtävyydet
Kaislikon ja tervaleppien reunustamalla merenlahdella mieli ja silmät lepäävät, ja pian sen jälkeen valoisa haavikko lumoaa huminallaan. Merenrantakalliolta löytyy todella komea näköalapaikka, jossa kelpaa pitää vaikka termarikahvi- ja suklaatauko. Myöhemmin kohdalle osuva sammaleisten kivien rinne on todella kaunis näky.

Nauti kahvit kalliolla
Bjursin luontopolku vaihtelevine maastoineen on mainio reitti pään ja ajatusten tuulettamiseen näinä erikoisina aikoina. Mieli rauhoittuu etenkin kallionlaen näköalapaikalla, joten siihen kannattaakin istahtaa toviksi nauttimaan virkistävästä merituulesta herkkujen kera. Pakkaatko sinä termariisi kahvia, teetä vai kaakaota? Istuinalusta ja hyvä seura kruunaavat hetken!


Luitko jo nämä jutut?