Retkeilijän teipit

01.03.2019 16:26 | Tapani Leppänen

Hyvä teippi on retkeilijän tärkein korjaustarvike. Sen avulla saa kuntoon melkein mitä vaan – vähintään tilapäisesti, mutta monessa tapauksessa myös pysyvästi. | Teksti & kuvat Tapani Leppänen

Gorilla Tape. Ilmastointiteippi lienee retkeilijöidenkin keskuudessa se kaikista tunnetuin korjausteippi. Kaksinkertaisella liimapinnalla ja verkkokudoksella varustettu Gorillateippi on ”jesarin” paranneltu versio. Käsin repäistävä teippi sietää kosteutta ja UV-säteilyä ja tarttuu epätasaisillekin pinnoille jättämättä liimajälkiä. Retkeilijän kannalta erityisen kätevä on kapeampi taskurulla (3,90 € / 2,5 cm x 9,14 m).

FiberFix. 100 kertaa ilmastointiteippiä kestävämmällä kuituteipillä voi tehdä pysyviä korjauksia puu-, muovi, metalli- ja komposiittimateriaaleihin. Retkeilijän käytössä se soveltuu hyvin esimerkiksi mela- tai sauvarikon varalle. Murtuneen kohdan ympärille kierretty teippi kovetetaan kostuttamalla. Pakkaus on kertakäyttöinen, mutta säilyy avaamattomana useita vuosia. Saatavana 2,5, 5 ja 10 cm levyisenä (12,90 € / 2,5 cm x 100 cm).

Spinnaker Tape. Veneilytarvikeliikkeissä myytävä purjeteippi soveltuu hyvin erilaisten tekstiilien kuten telttakankaiden korjaukseen. Ohut ripstop-teippi kestää kosteutta muttei konepesua. Untuvatakkiin liimattu testipaikka on tosin selviytynyt siitäkin. Purjeteippiä on saatavana useissa väreissä ja se on suhteellisen edullista isojenkin kankaiden paikkaamiseen (9,90 € / 5 cm x 4,5 m).

Tenacious Tape. Paras testaamamme teippi vaatteiden ja muiden tekstiilien korjaukseen. Saatavana mustana ja läpinäkyvänä, joista viimeksi mainittu mahdollistaa huomaamattoman paikan myös värikkäille kankaille. Tarttuu kuin tauti käytännössä kaikkiin, myös silikonipintaisiin kankaisiin ja kestää konepesua (6 € / 7,5 cm x 50 cm).

Leukotape. Kankainen urheiluteippi kuuluu vaeltajan perusvarusteisiin. Yleisimmin teipataan jalkoja, mutta paremman puutteessa sen avulla on tehty myös pieniä tilapäisiä varustekorjauksia. Parhaiten urheiluteippi soveltuu rakkojen ja hiertymien ennaltaehkäisyyn ja tarpeen vaatiessa nilkka- tai polvivammojen teippaukseen. Kangasteipeissä on eroja. Leukotape on hyväksi havaittu apteekkituote, joka tarttuu hyvin iholle ja sietää kosteutta. Käsin katkaistavissa (9,90 € / 3,75 cm x 10 m).

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?