Remmiä!

31.05.2023 | Tapani Leppänen

Pätevä irtohinha tai kaksi on paikallaan melkein jokaisella retkellä. Useimmat remmit ajavat asiansa, mutta parhaat erottuvat tästäkin joukosta. Poimimme juttuun lajityyppiensä valiot.

[01] Irtohihnoja kannattaa pakata mukaan kaavalla n+1, sillä retkihommissa kiristys- ja kiinnitystarpeita ilmaantuu yllättäen. Sea to Summitin Accessory Strap löytyy kahdessa leveydessä ja kolmessa eri pituudessa. Kuvassa oleva kapeampi, 10 mm versio, edustaa pakkaushihnojen minimalismia. Näitä voi sulloa rinkan taskuun huoletta ihan vaan varmuuden vuoksi. Metrin pituinen hihna painaa 8 grammaa ja kestää 125 kg kuorman. Lentokonealumiinista valmistettu solki on valittavissa kätevänä koukkulukkona (kuvassa) tai perinteisenä pujotettavana tikapuumallina. Sh. alk. 9,95 €/pari.
seatosummit.eu

[02] Rinkkaremmien kultakausi ajoittui putkirinkkojen aikakaudelle, kun merkittävä osa varusteista kiinnitettiin repun ulkopuolelle. Putkirinkka oli usein Savotta, jonka filosofiaan kantolaitteiden modulaarisuus ja runsaat kiinnityspisteet kuuluvat tänäkin päivänä. Savotta tekee tunnetusti robustia tavaraa, eivätkä pakkaushihnat poikkea linjasta. Metallisen soljen vaihtoehdoksi on tullut muovinen pistosolki, mutta Karstulasta vakuutetaan, että DuPontin erikoispolymeeristä valmistettu ITW Nexus on taattua sotilaslaatua. Savotta Pack Strap, sh. alk. 9,90 €/pari. Saatavana myös metallisella pikalukolla.
savotta.fi

[03]Täydellinen solki. Amerikkalaisen Austere MFG:n CNC-koneistettu alumiinisolki niittää mainetta rapakon takana. Näitä ei saa Euroopasta lukuun ottamatta pientä helsinkiläistä pyöräliikettä, joka on rakentanut bikepackereille ja muille varusteiden kiristerijöille täydellisen hihnan. Titaaniakselilla ja ruostumattomalla jousella varustettu alumiinisolki on yhdistetty kotimaiseen Finn-nauhan kuormahihnaan, jonka pituuden voi määritellä tilauksen yhteydessä vapaasti. Jos pienen nippelin voi suunnitella viimeisen päälle fiksusti, niin tätä lähemmäs on vaikea päästä. Kevyt, kestävä ja pitävä. Kaunis kuin karkki. Sh. alk. 25 €.
liikkuvalaatikko.fi

[04] Suksiremmiksi syntynyt Voile Strap on kasvanut vuosikymmenten aikana pituutta ja saavuttanut kulttiaseman erityisesti pyöräretkeilijöiden keskuudessa. Luistamattomasta polyuretaanista valmistetun irtohihnan salaisuus on joustava rakenne, jonka avulla se kiristyy tavaroiden ympärille. Hihnan avulla tavaroita on helppo kiinnittää esimerkiksi polkupyörän runkoon. Sopiva pituus kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Vaihtoehtoja löytyy 10 ja 80 senttimetrin väliltä. Idioottivarma alumiinisolki kiristyy remmissä oleviin reikiin. Yksinkertaista ja kaunista. Hintaluokka 5–15 € /kpl.
voilestraps.com

[05] Kuormahihnoja tarvitaan aina. Koska hyvän ja halvan hintaero ei tässä kategoriassa ole kohtuuton, suosituksemme on NRS. Vuodesta 1978 valmistettu hihna on klassikko erityisesti melojien keskuudessa. Tuuman levyisen hihnan materiaali kestää UV-säteilyä eikä veny kosteana. Hammastettu solki on valettu sinkistä ja varustettu ruostumattomalla tuplajousituksella. Lukko pitää kuin tauti ja toimii tarvittaessa myös pullonavaajana! Buckle Bumper -versiossa soljen ympärillä oleva kumipuskuri suojaa autoa ja kanoottia kolhuilta. Sh. alk 18,95 €/pari.
nrseurope.com
 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?