Puheenjohtajana pandemia-aikaan

08.09.2021 | Kirre Palmi

"Suomen Latu on pärjännyt pandemian aikana mainiosti", järjestön puheenjohtaja Kirre Palmi kirjoittaa.

Aloitin Suomen Ladun puheenjohtajana tammikuussa 2020, jolloin koronapandemiasta ei ollut kuultukaan.  Ehdimme hallituksen kanssa kokoontua kerran yhteisen pöydän ympärille keskustelemaan ja tekemään päätöksiä – sen jälkeen mikään ei ole ollut entisellään!

Siirryimme maaliskuussa virtuaalielämään: etäkokouksista tuli arkea ja ulkoilla piti pääosin itsekseen. 

Kuvittelin, että pandemia kestäisi puolisen vuotta ja syksyllä 2020 voisimme jälleen ryhtyä toimimaan ”perinteiseen tyyliin” – miten väärässä olinkaan. Korona kurittaa meitä edelleen ja rajoitukset ovat osa arkeamme ja vaikuttavat myös Suomen Ladun ja sen jäsenyhdistysten toimintaan.

Olen toiminut käytännössä puheenjohtaja ainoastaan poikkeusoloissa.

Elämä kuitenkin jatkui: pidimme kokoukset etäyhteyksin, asiat saatiin puitua ja tarpeelliset päätökset tehtyä.  Suuri ponnistus oli vuoden 2020 kevätkokouksen järjestäminen virtuaalikokouksena – mielestäni se sujui loistavasti, kiitos toimiston väen osaamisen.  Sen jälkeen olemme pitäneet onnistuneesti vielä kaksi yhdistyksen kokousta etäjärjestelyin.  

Toki on myönnettävä, että mielelläni tapaisin Ladun väkeä jo muutenkin kuin ”ruudun takaa”. Yhdessä tekeminen ja kasvokkain jutteleminen on todella tärkeää. Virtuaalielämässä toisiin ihmisiin tutustuminen on haasteellista ja yhteiset kokemukset ja elämykset jäävät saavuttamatta.  

Suomen Latu on pärjännyt pandemian aikana mainiosti.  Yhä useammat ovat löytäneet ulkoilun pariin ja jäsenmäärämme on edelleen kasvanut. 

Vaikka monia koulutuksia ja tapahtumia on jouduttu perumaan, on niin toimistolla, Kiilopäällä kuin jäsenyhdistyksissäkin innovoitu monenlaista toimintaa, vaikkei aina ole voitu yhteen kokoontuakaan.  Olemme myös nostaneet profiiliamme vastuullisen liikkumisen edelläkävijöinä.  

Korona-aika on muuttanut niin koko yhteiskuntaa kuin Suomen Latuakin: jotkut asiat ovat matkan varrella varmasti harmittaneet, mutta monet asiat ovat muuttuneet jopa parempaan suuntaan.  Olemme yhdessä selvinneet näistä kummallisista kuukausista loistavasti – kiitos teille kaikille siitä.  Olen kiitollinen, että olen saanut olla Suomen Ladun puheenjohtajana läpi tämän pandemian.

Kirjoittaja on Suomen Ladun puheenjohtaja.


Luitko jo nämä jutut?