Pitkä vaellus

20.04.2018 13:01 | Panu Könönen

”Vaelluksella oleminen on määränpäätä tärkeämpää”, kirjoittaa ammattiretkeilijä ja toimittaja Joel Ahola uutuuskirjassaan. Sinänsä kliseiseen lauseeseen voi jokainen erämaassa talsinut yhtyä, mutta Aholalla on sanoilleen peruseräjormaa enemmän kaikupohjaa.

Vaellus Suomessa -kirja kertoo Aholan saavutetusta unelmasta, vaelluksesta Suomenlahdelta Jäämerelle. Lähinnä patikoiden, hiihtäen ja meloen tehtyyn vaellussarjaan meni reilut kaksi vuotta: 22 viikon vaellusta, 2 800 kilometriä.

Samalla kirja on tarina tutkija-Aholasta, joka jättää työnsä valtiolla ryhtyäkseen ammattiretkeilijäksi ja toimittajaksi – saavuttaakseen unelmansa, tehdäkseen sitä, mitä sydän haluaa.

Individualistisessa ja stressaavassa ajassamme tällaisille elämänmuutostarinoille on kysyntää. Ne ovat bensaa monen unelmien liekkehin.

Kirja etenee aikajärjestyksessä etelästä pohjoiseen, vaelluskertomusten lisäksi kirja tarjoaa 22 vaellusvinkkiä.

Vaellukset tehtiin vuosina 2009–2011, joten kirjan kaikki tietosisältö ei välttämättä enää pidä paikkaansa. Samalla on hauska huomata, että vuosien varrella Ahola on kehittynyt huomattavasti valokuvaajana. Aika tekee siinäkin tehtävänsä.

Vaellus Suomessa – Elämyksiä ja Opastusta | Joel Ahola | 349 sivua | sh. 38 € | retkeilymediaahola.fi/vaellussuomessa

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?