Pitkä polku

13.06.2018 13:40 | Saara Nokelainen

Jos Suomesta haluaa kauas, Uutta-­Seelantia kauemmas ei juuri pääse.

Te Araroa eli pitkä polku kulkee koko Uuden-Seelannin läpi ja yhdistää Uuden-Seelannin hienoimmat patikkaretket yhdeksi merkityksi poluksi.

Suvi Ahonen, 38, käveli reitin yksin vuosi sitten päästä päähän. 3 000 kilometriä vuoristoa, metsää, rantaa ja jokia kulkee Pohjoissaaren pohjoisimmasta kärjestä Eteläsaaren etelärannikolle.

Ahonen kulki reitin 130 päivässä. Päivämatkat vaihtelivat 10 kilometristä 44 kilometriin. Keskimäärin hän lepäsi yhden päivän viikossa.

Uuden-Seelannin vaihteleva maasto tarjosi monenmoisia haasteita.

”Suurimpia niistä olivat muta, joet ja metsien köynnökset.”

Vaikka Ahonen lähti reissuun yksin, ei Te Araroalla tarvinnut olla koko ajan yksin. Uusiseelantilaiset ovat niin ystävällisiä, että Ahonen kutsuttiin jopa joulupöytään. Pisimmillään hän oli kaksi vuorokautta vailla ihmisseuraa.

Matkailu on edelleen osa Ahosen arkea: hän työskentelee lentoemäntänä ja matkanjohtajana vaellusmatkoilla.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?