OmaKARTTA uudistui: Itse suunnitellun kartan saa nyt säänkestävänä maastokarttana tai kehyksissä seinälle

02.06.2022 | Mainostajan sisältöä

OmaKARTTA-palvelun käyttäjä valitsee sopivan rajauksen ja haluamiaan ominaisuuksia sen mukaan, millaista karttatulostetta toivoo.

Miltä kuulostaisi kartta, jossa näkyy oman kesäpaikan tai kotitalon lähiympäristö? Tai rakas perintömetsä?

OmaKARTTA on verkossa toimiva tulostekarttapalvelu, jossa voi suunnitella ja tilata kartan haluamastaan paikasta. Käyttäjä valitsee rajauksen ja muita ominaisuuksia sen mukaan, millaista tulostetta toivoo. Esikatseluikkuna kertoo, miltä valmis kartta näyttää.

”Kokonaan kotimaisin voimin toteutettu palvelu avattiin viime syksynä. Ensin käyttöliittymästä keskityttiin luomaan toimiva ja käyttäjäystävällinen. Aluksi saatavilla oli lähinnä säänkestävää maastokarttaa”, projektipäällikkö Mikko Hämäläinen Tapio Karttakeskuksesta kertoo.

Nyt karttatulosteen koon voi valita entistä vapaammin. Samalla valikoima on laajentunut sisustus- ja varjostekarttoihin, joita saa myös karttatauluiksi kehystettyinä.

Korkeusvarjosteita ja mieluisa mittakaava

”On ollut innostavaa huomata, miten näyttäviä karttoja voidaan tulostaa automaattisesti mutta laadukkaasti”, Hämäläinen sanoo.

Hän on erityisen innostunut korkeusvarjosteista, joilla saa kuvattua maaston pinnanmuotoja.

”Varsinkin tunturit näyttävät hienoilta. Toisaalta yllättävän pienetkin pinnanmuotojen vaihtelut saa varjostekartalla hyvin näkyviin.”

Sisustus- ja varjostekarttoihin on mahdollista lisätä haluttu teksti, esimerkiksi oman kesämökkikiinteistön nimi, ja alaotsikoksi vaikka sijaintikunta. Tekstien lisäksi karttatulosteessa näkyvät kartan keskipisteen koordinaatit.

Perinteisen maastokartan mittakaava on 1:20 000. OmaKARTASTA pystyy tilaamaan myös suurennettua versiota mittakaavassa 1:10 000. Myös kiinteistörajat ja -tiedot saa halutessaan karttaan mukaan.

Tilaaminen on helppoa ja nopeaa

Hämäläinen kertoo saaneensa OmaKARTASTA pääsääntöisesti hyvin positiivista käyttäjäpalautetta.

Käyttöliittymää on kehuttu helppokäyttöiseksi. Opasvideot ja sanalliset opastukset auttavat käyttäjiä kartan tekemisessä ja tilaamisessa, ja esikatseluikkunasta on apua kartan tietosisällön hahmottamisessa.

Myös nopeasta toimituksesta on tullut kiitosta: kartan on ainakin tähän asti saanut käsiinsä muutamassa päivässä. ”Siitä iso kiitos alihankkijalle, joka tulostaa kartat ja toimittaa ne asiakkaille”, Hämäläinen sanoo.

Lisää uudistuksia OmaKARTTA-palveluun on jo suunnitteilla: tänä vuonna myyntiin on tulossa veneilykartta.

Tutustu palveluun osoitteessa karttakauppa.fi/omakartta ja tilaa oma karttasi!


Luitko jo nämä jutut?