Oletko sinä uusi ulkoilun ohjaajamme?

16.05.2022 | Hanna Okkonen

Oletko aktiivinen ulkoilija, joka innostuu uusista ihmisistä ja tykkää ulkoilla yhdessä? Haluaisitko mahdollistaa ulkoilua myös muille? Olet juuri etsimämme henkilö. 

 Suomen Ladun toimintaa eri puolilla Suomea ohjaavat vapaaehtoiset jäsenyhdistyksissä toimivat ohjaajat. Uusia ulkoilun ohjaajia tarvitaan jatkuvasti ja juuri nyt on oikea hetki tulla mukaan! 

Suomen Latu kouluttaa ohjaajia eri lajeissa ja tarjoaa yleistä tukea ryhmän ohjaamiseen liittyen. Toiminta voi olla hyvin matalan kynnyksen yhteistä ulkoilua tai lajikohtaista toimintaa esimerkiksi maastopyöräilyn viikkolenkeillä. 

Esimerkiksi melonnassa, maastopyöräilyssä ja polkujuoksussa Suomen Ladulla on lajikohtaisia, valtakunnallisia ohjaajakoulutuksia. Viikkotoiminta ja tapahtumat toteutuvat jäsenyhdistyksissä eri puolilla Suomea. Myös ulkoilua, retkeilyä ja perhetoimintaa toteutetaan ohjaajien johdolla. Kesäkuun Retkelle-päivänä 11.-12.6. ohjaajat toteuttavat erikokoisia ja teemaisia retkiä omilla paikkakunnillaan. Kyseessä voi olla vaikkapa  koko perheen seikkailuretki, päiväretki kansallispuistossa, souturetki yön yli, pyöräretki tai hyvinvointiretki.

Helsingin Latu ja Polku ry:ssä polkujuoksun viikkolenkkejä vetävä Harri Jantunen on toiminut ohjaajana viisi vuotta.

“Kävin ohjaajakurssin kun olin kiinnostunut polkujuoksusta yleisesti. Kouluttajan toiminut henkilö pyysi minut suoraan kurssilta tutustumaan ohjaajatoimintaan heti seuraavalla viikolla ja lupauduin mukaan. En ole katunut päivääkään, koska ohjaajana toimiessa tapaa uusia ihmisiä ja olen saanut ohjaamisen kautta hyviä ystäviä! Ohjaajien koulutuspäivästä sain ihan uutta intoa omaankin harrastukseen ja ryhmä innostaa itseäkin poluille”, kertoo Harri harrastuksestaan ja roolistaan vapaaehtoisena.

Ohjaajaksi voi kouluttautua maksuttomilla ohjaajakursseilla, joista lisätietoa Latu&Polku-lehden Kurssit&Tapahtumat-sivuilta. Kurssin lisäksi Suomen Latu tarjoaa materiaalia ja muuta tukea ohjaajille, ja kaikki ohjaajat kutsutaan vuosittain täydennyskoulutuspäivään, joista olemme saaneet positiivista osallistujapalautetta. 

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi ja tule mukaan mahdollistamaan ulkoilua myös muille!

suomenlatu.fi/kurssit


Luitko jo nämä jutut?