Minustako ohjaaja?

05.09.2023 | Susanne Blomqvist

Kukaan ei ole ohjaaja syntyessään, vaan ohjaajaksi kehitytään pikkuhiljaa kouluttautumalla, muilta oppimalla ja kokemuksen kautta.

Ohjaajat ovat Suomen Ladun toiminnan sydän. He vetävät viikkolenkkejä ja järjestävät tapahtumia. Ja usein vielä vapaaehtoistyönä.

Kiinnostaisiko sinua kokeilla ohjaamista? Jos olet löytänyt itsellesi rakkaan ulkona liikkumisen muodon ja olet halukas ottamaan hieman vastuuta etkä pelkää laittaa itseäsi ihan pikkuisen likoon, olet juuri oikea henkilö.

Kukaan ei ole ohjaaja syntyessään, vaan ohjaajaksi kehitytään pikkuhiljaa kouluttautumalla, muilta oppimalla ja kokemuksen kautta. Jokaisella on ollut joskus se ensimmäinen kerta, joka jännittää ja saa miettimään, kelpaanko ja osaanko minä.

Suomen Ladun ohjaajakoulutukset ovat mainio tapa päästä ohjaamisessa alkuun. Ne antavat perustiedot eri ulkoilulajien ohjaamiseen. Ohjaajakoulutuksen jälkeen voit sopia omassa yhdistyksessäsi, millaista toimintaa ja minkä verran olisit itse valmis ohjaamaan.

Myös toiminnan kohderyhmän ja tason voit itse määritellä. Jos rakastat vauhtia ja haasteita, ohjaa hikilenkkejä. Jos kaipaat toimintaa, johon voit ottaa omat lapsesi mukaan, toteuta toimintaa perheille. Tai jos olet nautiskelija tai muuten verkkaisempi kulkija, ota kohderyhmäksi muita kaltaisiasi.

Lisätukea ja -oppia saat Suomen Ladun järjestämissä ohjaajaverkostoissa ja -tapaamisissa.

Kaikki tietävät, että luonnossa liikkuminen tekee hyvää. Kun mahdollistat sen muille, on hyvän määrä moninkertainen.

Suomen Latu toteuttaa syksyllä Minustako ohjaaja -webinaarisarjan, joissa tutustutaan syvemmin ohjaamiseen Suomen Ladussa ja Suomen Ladun tarjoamiin koulutuksiin. Tule kuulolle ja innostumaan.


Luitko jo nämä jutut?