Megginssit

21.04.2022 | Panu Könönen

Merinovilla taipuu moneen. Keli Clothingin merinovillaiset juoksuhousut ovat siitä oiva esimerkki.

Myönnetään, otsikko on hiukan harhaanjohtava, sillä megginsseillä tarkoitetaan miesten legginsejä eli tiukkoja, vartalonmyötäisiä housuja. Keli Clothingin merinovillaiset juoksuhousut (vai pitäisikö sanoa trikoot?) käyvät sekä miehille että naisille. Malli on siis unisex.

Mutta eikö merinovillaiset legginssit voisi lyhentää myös megginsseiksi? Nyt kun sellaiset on kerrankin ostettavissa ja vielä kotimaiselta brändiltä.

Mutta eikö merinovillaiset legginssit voisi lyhentää myös megginsseiksi?


No, jätetään huumori sikseen ja keskitytään itse tuotteeseen.

Ensinnäkin merinovillan hyödyt ulkoiluvaatteissa ovat lyömättömät. Merinovilla lämmittää kosteanakin, ja siirtää kosteutta iholta pois tehokkaasti. Se on luonnostaan antibakteerinen, eikä keinokuidun tavoin ala käytön jälkeen haista. Usein pelkkä tuuletus riittää – ja vaate on taas käytettävissä.

Kelin juoksuhousut ovat 100 prosenttisesti vastuullisesti tuotettua merinovillaa, mutta haarakiilan ja polvien vahvikkeina on käytetty Suomessa valmistettua, biohajoavaa lycraa.

Malli on tyköistuva, kuten juoksuhousujen kuuluukin olla ja neulos on paksua (270 g/m) ja tiivistä – alusvaatteet eivät näy läpi. Housuissa on korkea vyötärö ja kiristysnaru, joka tuli ainakin itselläni tarpeen.


Tänä armon vuonna 2022 kevät saapui Etelä-Suomeenkin hyvin myöhään, joten lämpimille juoksuhousuille on ollut oikeasti tarvetta.

Ja mikäpä näissä on juostessa. Merinovilla tuntuu päällä mukavalta ja tuulensuojaa saa herkimmille ruumiinosille lisättyä shortseilla. Ja oikein kylmällä ilmalla niitä pystyi käyttämään myös pitkinä kalsareina.

Toki heti kun lämpötila nousi yli kymmenen lämpöasteen, housut alkoivat itselläni hiostamaan liikaa. Toki, mukavampi sitä on hikoilla merinovillassa kuin lycrassa.

Kokoa valitessa kannattaa muistaa valmistajan ohje: villaneulos ei veny samalla tavalla kuin synteettinen neulos, joten kannattaa valita mieluummin reilu koko.

keliclothing.fi
 


Luitko jo nämä jutut?