Luontotietoutta maahanmuuttajille

17.09.2018 10:00 | Jouni Laaksonen

Maamme luonto on meille suomalaisille tuttu ja ihana asia. Entäpä muualta Suomeen muuttaneet?

Maahamme saapuu väliaikaisesti tai pysyvästi joka vuosi suuri joukko ihmisiä. Osa työn perässä, osa paossa kotimaansa oloja. Heille suomalainen metsä ei ehkä tunnu tutulta ja turvalliselta, vaan vieraalta ja erikoisten eliölajien asuttamalta paikalta.

Pekka Tenhusen kirjoittama opas korjaa oivallisesti tätä ongelmaa. 190-sivuinen kirja on Suomi-tiedon pikkujättiläinen. Jokainen aukeama on tupaten täynnä kuvia, tekstiä ja yksityiskohtia. Kuvia ja näppäriä karttaesityksiä on yhteensä peräti toista tuhatta kappaletta.

Kaikki tekstit ja kuvatekstit löytyvät sekä suomeksi että englanniksi.

Kahden pääkielen lisäksi kirjassa on pari monikielisanastoa, joissa joukko luontoon liittyviä suomenkielisiä termejä saa vastineensa englannin lisäksi ruotsiksi, viroksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, venäjäksi, kiinaksi ja arabiaksi.

Kirja käsittelee ripeällä tahdilla niin kulttuurihistoriaa Kalevalasta alkaen kuin erilaisia eliölajeja, vuodenaikoja, erilaisia luontotyyppejä, suomalaista luontosuhdetta, ja hieman retkiohjeitakin.

Jos muuttaisin ulkomaille, haluaisin tällaisen tiiviin oppaan paikalliseen kieleen, luontoon ja kulttuuriin. Jos tunnet Suomeen muuttaneita, vinkkaa tästä kirjasta heille.

Pekka Tenhunen | Ensi askeleet Suomen luontoon – First Steps into Finland’s Nature, Kuopion Luonnon

Ystäväin Yhdistys (sh. 20 €). Tilaus: tiedotus@klyy.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?