Luonnonvoimia

20.04.2018 13:27 | Tapani Leppänen

Urheiluravinteiden ja luontaistuotteiden välimaastosta löytyy kasvava joukko luontaisia urheiluravinteita. Superfoodeiksi kutsutuista luonnon antimista löytyy samoja ominaisuuksia kuin keinotekoisesti valmistetuista tuotteista, ilman lisäaineita, happoja ja makeutusaineita. Urheilujuoman, energiapatukan tai geelin voi korvata luonnontuotteella. | Teksti Tapani Leppänen

Hunajashotti. Kotimainen hunajashotti on luonnonmukainen vaihtoehto teollisille energiageeleille. Se sisältää nopeasti imeytyvää ja vatsaystävällistä energiaa, jonka maku ei ainakaan häviä perinteisten energiatuotteiden esansseille. Suomalaisen kukkaishunajan rinnalla suorituskykyä lisää Lapin superfoodina tunnettu ruusunjuuri. Kätevä annospakkaus kulkee mukana lenkillä tai retkellä.

arcticwarriors.fi

Kookosvesi. Luonnon omaksi urheilujuomaksi kutsuttu kookosvesi on erinomainen nesteyttäjä. Se on luontaisesti isotoninen juoma, jonka elektrolyyttitasapaino vastaa ihmiskehoa. Tämän vuoksi se soveltuu mainiosti urheilusuorituksen jälkeisen nestetasapainon palauttajaksi. Kookosvesi on raakana poimitun kookospähkinän sisältämää nestettä. Puhdistamon kookosvesi purkitetaan Thaimaassa. Tölkissä on yhden kookospähkinän vesi ilman mitään lisättyjä ainesosia.

puhdistamo.fi

Jaksamisjuoma. Intiaanisokeriksi kutsuttu tumma täysruokosokeri tulee Boliviasta. Se antaa pitkäkestoista energiaa, kun samoilta seuduilta tuotava ruususuola varmistaa hivenaine- ja suolatasapainon. Makuaineena toimiva maca on sekin Andien superfoodia ja tunnetaan suorituskyvyn nostattajana. Näistä aineksista syntyy suomalaisen perheyrityksen valmistama Jaksamisjuoma, joka sopii nautittavaksi ennen suoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen.

jaksaminen.com

Eväspatukka. Patukoista on tullut kiireisen kansan treeniruokaa. Erilaisten proteiini- ja energiapatukoiden valikoima on häkellyttävän laaja ja vaihtelee terveellisistä välipaloista prosessoituihin karamelleihin. Leviltä ponnistavan Arctic Superfoodsin Eväspatukat ovat suomalaista superfoodia. Makuvariantit muodostuvat kotimaisten marjojen ja villiyrttien ympärille. Pohjan muodostavat porkkana, pellava sekä gluteeniton kaura.

arcticsuperfoods.com

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?