Kirjaudu sisään

Unohditko salasanasi?

Mihin marjastaja (tai suunnistaja) voi pysäköidä laillisesti?

Mielenkiinnolla lueskelin Raijan hyvää pohdintaa jokamiehenoikeuksista. Yksi tärkeä ja vaikea näkökulma jäi kuitenkin valottamatta: Mihin marjastaja (tai suunnistaja) voi pysäköidä laillisesti?
Esim. Sipoossa tyypillinen lisäkilpi mökkiteillä on ”Ajo sallittu vain tiekunnan osakkaille”. Tällöin kyllä vieraidenkin pitäisi varmaan kävellä? Jos päätielle ei voi pysäköidä liikenneturvallisuutta vaarantamatta, vaihtoehdot ovat vähissä, kun pikkutielle ei voi ajaa edes pysäköimään. Avainasemassa lienee maastoliikennelain 4 §. Sieltä löytyy mielenkiintoinen kohta:
8) taajaman ulkopuolella moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäyttämiseen ja pysäköimiseen tien välittömään läheisyyteen, jos turvallinen pysäköinti sitä edellyttää eikä siitä aiheudu alueen omistajalle tai haltijalle kohtuutonta haittaa;
Tämän kohdan soveltamisessa keskeistä on siis taajama -käsite. Kenen taajamakäsitettä käytetään ja millainen salapoliisityö on tehtävä taajamarajojen selvittämiseksi?
Tässä suhteessa esim. poliisin käsitys taajamasta saattaa poiketa selvästi kunnan käsityksestä. Keravalla kunnallinen pysäköintivalvonta tuli ja ”sakotti” autot, vaikkei taajamamerkkejä näkynyt mailla eikä halmeilla.

Reino Ruotsalainen - la lokak. 29 11:16:31 2022


Luitko jo nämä jutut?