Lähde laudalle

13.06.2018 13:41 | Päivi Pälvimäki

Vesileikit kuuluvat kesään. SUP-lauta on monipuolinen, lähes kaikille sopiva liikuntaväline.

SUP-laudalla voi melonnan lisäksi jumpata, joogata, surffata, laskea koskia, kalastaa ja pelata pooloa. Aktiivinen laudalla toimiminen vahvistaa keskivartalon lihaksia ja kehittää tasapainoa. Luonnontarkkailu laudalla ja rauhallinen melonta lievittävät stressiä. SUP-laudalla voi harrastaa monipuolista liikuntaa vesiympäristössä, jolla on tutkitusti virkistäviä ja hoitavia vaikutuksia.

SUP-laudan valintaan vaikuttavat käyttäjän paino, harrastuneisuus, käyttötarkoitus ja laudan säilytys- ja kuljetusmahdollisuudet. Ilmatäytteinen lauta on kevyt ja kulkee repussa. Kova lauta liukuu ilmatäytteistä paremmin erityisesti aallokossa. Vakaalla leveällä yleislaudalla voi retkeillä, joogata ja vaikkapa kalastaa. Retkeilijän valinta on yleislautaa pidempi ja kapeampi retkilauta.

Suomen SUP-liitto järjestää matalan kynnyksen tapahtumia ja kilpailuja pitkin kesää. Innostusta ja seuraa suppailuharrastukseen voi hakea liiton Cup-tapahtumista, joista Euran Sieravuoressa 6.–8.7. järjestettävä on samalla SUP EuroTour 2018:n osakilpailu. Perinteisiä SUP-retkitapahtumia ovat Amazing Aurajoki, Ruka SUP Weekend ja Lauttasaaren ympäripurjehdus.

finss.fi


Luitko jo nämä jutut?