Kylmää kyytiä

02.03.2020 | Hanna Okkonen

Talviuinti tarjoaa mindfullnesia ja extremeä samalla kertaa.

Talviuintia harrastaa yli 100 000 suomalaista ja talviuintipaikkoja löytyy Suomesta lähes 300. Talviuinti onkin suosittu ja edullinen harrastus, joka tarjoaa sekä extremeä että mindfullnessia. Näitä molempia koettiin myös Joensuussa Talviuinnin SM-kilpailuissa 7.–9. helmikuuta. Suomen suurimpaan talviuintitapahtumaan osallistui lähes 900 uimaria ympäri Suomea, joista nuorin osanottaja oli 3-vuotias ja vanhin 94.

2x

[01] Vuoden 2020 talviuintipaikka on Veittijärvi Ylöjärvellä. Ylöjärven Avantouimareiden ylläpitämällä paikalla käy yli 13 000 uimaria vuodessa. Turvallisuuteen on kiinnitetty erityisesti huomioita päällystämällä portaat ja laituri lämpömatolla sekä lämmittämällä laiturin pääty ja portaat veteen vesilämpöpumpulla.

[02] Tietoa talviuinnista. Suomen Latu on uudistanut alkuvuodesta talviuinnin verkkosivujaan. Uudistetulta sivustolta löytyy nyt askeleet lajin turvalliseen aloittamiseen, tietoa terveysvaikutuksista, tapahtumista ja talviuintipaikoista sekä lajin historiaa ja verkkokurssi.
suomenlatu.fi/talviuinti


Luitko jo nämä jutut?