Kevätpäivät vietettiin Turussa

01.06.2022 | Kirsi Uusitalo

Vapaaehtoisten yhteinen viikonloppu sisälsi rentoa yhdessäoloa, työpajoja ja järjestön kevätkokouksen.

Suomen Ladun syyspäiville Turun Ruissaloon oli saapunut lähes 100 vapaaehtoista eri puolilta Suomea. Vapaaehtoisten yhteinen viikonloppu (22.–24.4.) sisälsi rentoa yhdessäoloa, työpajoja ja järjestön kevätkokouksen. 

Viikonlopun työpajoissa keskusteltiin muun muassa jäsenyhdistysten tukemisesta, Suomen Ladun ja jäsenyhdistysten uusista laji- ja toiminta-avauksista sekä tehokkaasta tapahtumaviestinnästä.

Työpajojen tuloksena syntyi suuri määrä toimenpide-ehdotuksia 2022–2028 strategiakauden tavoitteiden saavuttamiseksi. Strategian toimenpiteet hyväksytään lopullisesti järjestön syyskokouksessa lokakuun lopussa. 

Viikonloppuna palkittiin myös ansioituneita yhdistystoimijoita.

Vuoden jäsenyhdistykseksi valittiin Jyväskylän Latu, vuoden vapaaehtoiseksi Päivi Pohjola (Auranmaan Latu ja Polku), vuoden ulkoilijaksi Olavi Hiltunen (Juankosken Kuntoilijat), sekä vuoden innostajaksi Jukka Alinikula (Turun Latu).

Vuoden liikuttaja -tunnustuksen sai Tahko Pihkala -seuran Kävelykipinä-tapahtuma, joka niin viime kuin tänäkin vuonna innostaa tuhansia ihmisiä kävelemään. 

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja vahvistettiin Suomen Ladun unelma vuodelle 2038 sekä strategiset päätavoitteet uudelle strategiakaudelle 2022–2028. Uusi unelma kuuluu näin:

”Olemme merkityksellinen järjestö kaikille ulkoilijoille. Tuhannet ohjaajamme, laadukkaat tapahtumamme ja vaikuttava viestintämme inspiroivat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ulkoilemaan.Meidän sanomamme ja tekemisemme vaikuttavat yhteiskuntaan, ja ulkoilua arvostetaan. Järjestössämme on yli 200 000 ulkoilijaa, ja tilaa on aivan jokaiselle. Myös sinulle.”

Lisäksi kokouksessa päätettiin jäsenmaksuosuuksien korottamisesta kahdella eurolla. 

Kevätkokous toteutettiin hybridinä ja yli puolet kokousedustajista osallistuikin etäyhdistyksin. Seuraavan kerran kokoonnutaan Syyspäiville Helsinkiin 28.-30.10.2022. 


Luitko jo nämä jutut?