Keikkalaukku

30.08.2022 | Tapani Leppänen

Savotan Keikka on kovaa kyytiä kestävä varustekassi.

Vihreä laukku lentää ilmojen halki massiivisen katapultin laukaisemana. Pian se raahautuu auton perässä ja paiskautuu alas kalliojyrkänteeltä.

Sekä laukun että katapultin on valmistanut suomalainen Savotta. Videolla pyörivä näytelmä on rasitustestin muotoon puettua markkinointia. Huumoria mutta totta.

Karstulassa on tehty viime vuosina oikeita asioita. Sen lisäksi, että Savotta on lähtenyt irrottelemaan sosiaalisessa mediassa, se on ryhtynyt uudistamaan tuotelinjaansa. Ainakin allekirjoittanutta uusi design puhuttelee enemmän kuin parrakkaiden miesten äijähuumori konsanaan.

Laukun nimi on Keikka, ja se tuntuu kestävän mitä tahansa.

 

Kassiin on pakattu 200 kilon painosta rautaa, eikä se tietenkään ole moksiskaan.


Keikkalaukku on sotilasslangia ja tarkoittaa isoa varustekassia, johon mahtuvat kaikki komennuksella tarvittavat kamppeet. Myös siviilipuolella on tilanteita, joissa hyvä laukku pesee yksinkertaisuudessaan huipputekniset reput ja rinkat.

Parasta on selkeän muotoinen tila ja koko kannen kokoinen pakkausaukko. Kulmikas muoto on kiitollinen myös auton tavaratilassa.

Päälokeron tavoin koko mitaltaan avautuvassa päätytaskussa on erilliset verkkolokerot, ja kassin sivuilla tarralla suljettavat asiakirjataskut.

Sullomisen ohella myös tavaroiden organisointi käy päinsä. Sitä varten Savotta on suunnitellut tarvikesarjan, joka sisältää eri kokoisia verkkokankaasta valmistettuja vetoketjutaskuja ja rullattavia säkkejä. Ensin mainitut kiinnittyvät kassin sisäpuolelle tarroilla.

Kantokahvojen ja olkahihnan lisäksi laukun päädyissä on erilliset nostokahvat. Lisävarusteena voi hankkia olkaviilekkeet, joiden avulla laukkua voi kantaa selässä.
 

Mainosvideolla absurdi näytelmä jatkuu. Kassiin on pakattu 200 kilon painosta rautaa, eikä se tietenkään ole moksiskaan. Materiaali on vahvaa, 1000 denierin Corduraa eli tuttua ja taattua Savottaa.

Siviilikäytössä kestävyys mitataan käyttövuosissa. Savotan tapauksessa tuotteen elinkaari on luokkaa ikuinen. Ajatonta muotoilua edustava laatutuote on aina myös ekologinen valinta.

Keikka on saatavana kolmessa koossa: 30-litrainen on kompakti viikonloppulaukku, 80-litrainen taas todellinen kuormajuhta. Testissä ollut 50-litrainen on monikäyttöisin. Ulkomitoiltaan se asettuu käsimatkatavaroiden rajoille vähän lentoyhtiöstä riippuen.


Luitko jo nämä jutut?