Kaikilla mausteilla

02.03.2022 | Panu Könönen

Moninkertaisesti palkittu Odin Infinity Insulated ei jätä ketään kylmäksi.

Tulee mieleen kaikilla mahdollisilla lisävarusteilla viritelty koeajoauto, kun sovitan päälleni Helly Hansenin lippulaivamallia, Odin infinity -sarjan topattua takkia. Se tuntuu ja näyttää kalliilta, ja onkin sitä, kauppahinta pyörii 700 euron molemmin puolin.

Takin sisäkankaassa on pitkä luettelo ominaisuuksia: Hellytech, Lifa Infinty Pro, Lifaloft, Recco.

Suurimmalle osalle speksiluettelo ei tietysti sano yhtään mitään, mutta Suomeksi kyseessä on ympäristöystävällisempi, hengittävä, sadetta ja tuulta pitävä kuoritakki, jossa on erittäin lämmin, mutta ohut vuori. Ja lumivyöryn sattuessa pelastuspartio löytää takin käyttäjän helpommin.

Takki kuin saksalaisen premium-merkin kaara.

Lifa on Helly Hansenin 1970-luvulla kehittämä kuitu, joka pitää käyttäjänsä lämpinä ja kuivana.

Tässä takissa Lifa-kuitua on yhdistetty Primaloft-vanuun (eli Lifaloft), jonka avulla on saatu 20 prosenttia kevyempi tuote ilman, että eristävyys kärsii. Lifa Infinity Pro taas tekee pinnan vettähylkiväksi, jonka ansiosta ympäristöä rasittavaa erillistä käsittelyä ei tarvita.

 

Mutta kannattaako topatusta kuoritakista maksaa 700 euroa?

Odin Infinity Insulated ei ole jokamiehentakki, vaan tarkoitettu vuoristo-olosuhteisiin. Toki tämä päällä voi lasketella hiihtokeskuksessa, mutta parhaimmillaan se on kovalla pakkasella vuoristovaelluksella tai takamaastojen hiihtoretkillä.

Viimeistely on erinomainen, kankaat tuntuvat todella kestäviltä ja monet toiminnallisuudet ovat laadukkaita. Hupun alle mahtuu kypärä, taskuja on paljon ja etutaskussa roikkuu myös pilli. Recco taas huolehtii lumiturvallisuudesta.

 

Etelä-Suomen talvi on sen verran leuto, että hiki pääsi ulkoillessa monesti yllättämään, vaikka alla olisi ollut vain aluspaita. Parhaimmillaan takki olikin leikkipuistossa päivystettäessä. Ei tarvinnut värjötellä.

Myös lyhyen Lapin-testijakson aikana oli harmillisen lauhaa, joten toimivuus kovissa pakkasissa jäi testaamatta. Fatbike-retkelle pakkasin Odinin reppuun taukotakiksi – se sopii kevyen painonsa ansiosta erinomaisesti myös siihen tarpeeseen.

Odin Infinity Insulated on laadukas takki. Se on ehdottomasti hintansa väärti, mutta ei tietenkään suunnattu jokaisen ulkoilijan tarpeille.


Luitko jo nämä jutut?