Juoksijan kuori

07.09.2020 | Tapani Leppänen

Markkinoiden kevein kuoritakki on hämmästyttävän hyvä juoksutakki.

Keveyden tavoittelu on kiehtovaa, siitäkin huolimatta, että paino on vain yksi ominaisuus muiden joukossa. Lajista riippuen se voi olla tärkeä, mutta kun paino on jokseenkin kohdallaan, varusteiden valinnan ratkaisevat yleensä muut ominaisuudet.

Vaikka markkinoiden keveintä kampetta pukkaa joka vuosi, Rabin Phantom-anorakkia ei voi ohittaa.

Kuoritakin paino on alittanut maagisen 100 gramman rajan.

 

Rabin anorakki painaa medium-kokoisena 94 grammaa.

Kuoritakilla tarkoitetaan tässä vedenpitävää ja hengittävää, teipatuilla saumoilla varustettua kalvovaatetta. Nämä ominaisuudet Phantom täyttää painoluokassa, jossa on totuttu näkemään lähinnä keveimpiä tuulitakkeja.

Kaapista löytyikin verrokiksi tuon lajityypin klassikko, Patagonian Houdini Jacket. Yllätykseksi on sanottava, että Rabin hengittävyys on vähintään samalla tasolla. Se on niin hyvä, että sadetakkia voi huoletta käyttää viileän kelin tuulipuserona. Tällä tavoin se tuplaa tarkoituksensa, ja vaikka aktiiviliikunnassa ei aina tarvita täydellistä vedenpitävyyttä, Phantomin mukana se tulee ikään kuin annettuna.

7 denierin Pertex Shield on äärimmäisen ohut 2.5-kerrosmateriaali. Kangas joustaa hieman ja mahdollistaa istuvan leikkauksen.

Muutamat yksityiskohdat on helppo luetella. Puolikas vetoketju ja pienet pätkät kuminauhaa hihansuissa, helmassa ja hupun reunoissa. Ei taskuja, ei kiristysnyörejä lukuun ottamatta lyhyttä hihnaa, jolla hupun saa rullattua kasaan.

Hupussa on minimalistinen mutta muotoiltava lippa. Ominaisuuksiinsa nähden huppua voi kutsua toimivaksi. Parhaimmillaan se on lippalakin kanssa.

 

Kuoritakin paino on alittanut maagisen 100 gramman rajan.

 

Phantomin kaltaiset ultrakevyet kuorivaatteet eivät ole retkeilyvaatteita edes vannoutuneimmille grammanviilaajille. Ne ovat urheiluvaatteita, jotka toki kulkevat hätävarana vaikka työmatkalla. Retkeilykäyttöön ne ovat liian heppoisia ja pelkistettyjä.

Enimmäkseen kysymys on polkujuoksusta: pitkistä lenkeistä sateisella tai viileällä säällä. Lyhyellä lenkillä tuulitakki ajaa monesti saman asian, mutta vaativissa polkukisoissa kuoritakki on välttämätön ja usein pakollinen varuste.

Tässä kategoriassa Rab Phantom ei ole ainoastaan kevyt sadetakki, vaan hämmästyttävän mukava juoksutakki.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?