Ilman välikäsiä

01.12.2021 | Tapani Leppänen

Norra Ljung on moderni näkemys klassisista, ympärivuotiseen käyttöön soveltuvista skandinaavisista retkeilyhousuista.

Taas yhdet ruotsalaiset retkihousut?

Sieltähän ne tulevat paitsi perinteiset Fjällrävenit ja Lundhagsit, myös retkeilyn pikamuotia edustava Revolutionrace, jonka aggressiivinen markkinointi tuntuu purevan hintatietoisiin suomalaisiin.

Norra pyrkii yhdistämään edellä mainittujen parhaat puolet: merkkituotteiden laadun ja ilman välikäsiä tapahtuvaan suoramyyntiin perustuvan hinnan.

Vastuullisuuttakaan ei sovi unohtaa. Norrassa on start-up -henkeä ja ripaus boutique-brändiä, vaikka putiikki onkin netissä.

Vai oletteko joskus vastaanottaneet retkeilyvaatteita silkkipaperiin käärittynä?

 

Norran takana on Haglöfsille ja monille muillekin ruotsalaismerkeille suunnitellut Jacob von Matern. Ljung oli yrityksen ensimmäinen, joukkorahoituskampanjan avulla lanseerattu tuote.

Jos retkihousut ovat perinteisesti olleet joko puuvilla-polyesterisekoitetta tai joustavaa tekokuitua, ne ovat nykyään yhä useammin näiden yhdistelmiä.

Sitä ovat myös Ljungit. Luomupuuvillaa ja kierrätyspolyesteriä yhdistelevää päämateriaalia löytyy kulutukselle alttiista paikoista kuten takapuolesta, polvista ja lahkeista.

Periaatteessa Norra ei tarjoa mitään uutta. Joustopaneelit, isot reisitaskut ja sivusaumassa kulkevat tuuletusvetoketjut ovat monista retkihousuista tuttuja yksityiskohtia. Enemmänkin kysymys on siitä, miten palaset loksahtavat kohdalleen.

Ja hyvinhän ne loksahtavat. Leikkaus toimii. Mitoitus on hyvä ja materiaalit kestäviä. Työn laatukin vakuuttaa.

Lahkeiden leveyttä säädetään metallihakasella. Etupuolelle on piilotettu koukut, joilla puntit saa kiinnitettyä kengännauhoihin.

Lisävarusteena voi hankkia solumuovista leikatut polvisuojat. Ne ovat ehdottomat, jos joutuu työskentelemään polvillaan. Ja vaikka kysymys ei ole suojavarusteista, patjat ovat varmasti tyhjää paremmat myös retkiluistelun kaltaisissa lajeissa.

 

Ljung on moderni näkemys melko klassisista, ympärivuotiseen käyttöön soveltuvista skandinaavisista retkeilyhousuista. Materiaali suojaa hyvin kosteudelta ja kuivuu suhteellisen nopeasti.

Hinta ja laatu kohtaavat. Retkeilyliikkeessä vastaavista voi joutua pulittamaan satasen enemmän, mutta uskaltaako niitä tilata sovittamatta?

Sitä varten Norran verkkokaupassa on hyviksi todetut ohjeet, joiden avulla sopiva koko löytyy olemassa olevia housuja mittaamalla.

Malli ei ole tyköistuva, vaan pikemminkin rento.

Retkeilyn "pikamuotia" ?

Mitähän toimittaja tällä pikamuodilla oikein tarkoittaa, vai onko kirjoittaja Norran myyjä? Minä ymmärrän pikamuodilla mm henkanjamaukan tapaisten merkkien kuusi kertaa vuodessa vaihtuvaa halpamallistoa jonka tuotteet kestää pari kuukautta!
Olen nyt käyttänyt RVRC-tuotteita kohta kaksi vuotta, kaksia ulkoiluhousuja, yhtä kuoritakkia ja collagehousuja. Olen pessyt tuotteita useamman kerran sillä luonnossa rähjääntyy helposti huonoilla keleillä.
En suoraan sanoen ymmärrä käytettyä "adjektiivia", tuotteet ovat suhteellisen edullisia - mutta ei se tee niistä mitään "pikamuotia", josko muotia ollenkaan. Siitä pidän erityisesti että heillä on runsas kattaus värejä, ei tarvitse tummissa releissä kulkea metsässäkään. Suhteellinen edullisuus näkyy siinä että "korkealle arvostettujen" tuotemerkkien vastaavat tuotteet maksavat pari kolmesataa euroa enemmän.
Ehkä RVRC ei tee printtimainontaa lainkaan - siinäkö syy "halpismuotiin"!?
Minulla ei ole muuta tekemistä RVRC-yhtiön kanssa kuin että olen tyytyväinen asiakas.

Jorma Mononen - ke jouluk. 15 10:19:23 2021


Luitko jo nämä jutut?