Hyvällä tuulella

21.12.2020 | Kaupallinen yhteistyö

Johanna Sula on sähköyhtiö Loisteen viestintä- ja laatupäällikkö, joka työskentelee tuulivoimaviestinnän parissa. Kysyimme ulkoilusta, tuulisähköstä ja Kiilopäästä.

Mitä retkeily ja ulkoilu merkitsee sinulle?
Vapautta ja paljon elämyksiä. Aistit herkistyvät metsässä. En koskaan lakkaa haltioitumasta luonnon edessä. Sen kauneus, sitkeys ja voima pitää ihmisen nöyränä. Tunturiin pitää päästä useamman kerran vuodessa ja kesäpaikka Hyrynsalmella on sielun maisemani, jonka henkisyyden voi tuntea ihan fyysisestikin. On upeaa, että meillä Kainuussa on kotioveltakin luontoon niin lyhyt matka.


Koska olet aloittanut tämän harrastuksen?
Olen kasvanut kainuulaisessa vaaramaisemissa ja luonnon havainnointi on ollut osa minua pienestä pitäen.  Keräilen yhä kiviä taskuuni kaikilta retkiltä. Opiskelin vuonna 2012 työn ohessa luonto-ohjaajaksi hevospainotteisella linjalla Kainuun ammattiopistossa. Opintojen kautta halusin päästä vielä astetta syvämmälle luontoharrastukseeni. Opin tuntemaan hyvin mm. kasvit, linnut, kalat hyönteiset ja sienet. Niitä on kiva muistella luonnossa liikkuessani.


Olet Suomen Ladun jäsen, mitä saat siitä?
Latu & Polku -lehti on kannesta kanteen hyvin luettu lehti. Sen artikkeleiden pariin on mukava uppoutua suunnittelemaan seuraavia retkikohteita, kun ulkona on pimeää ja tuiskuttaa. Myös retkeilykaupan jäsenetu on usein hyödynnetty.


Mitkä ovat oman elämäsi tärkeitä arvoja?
Oikeudenmukaisuus ja pienistä yksinkertaisista asioista nauttiminen. Luonnon kunnioittaminen ja ylipäätään elämän arvostaminen on tärkeää. Uskon, että omilla ajatuksillamme on kantava voima siihen nähden, millaista elämää elämme. Kulutusjuhla ei ole minua varten.  Pyrin säilyttämään positiivisen asenteen ja hyväksyä haasteellisetkin ajat oppimisen paikkana. On jännittävää, mitä elämä eteen tuo.


Teet paljon työtä tuulivoimaviestinnän parissa. Mikä on oma suhteesi tuulivoimaan?
Tuulivoima on puhdasta energiaa yhteistyössä luonnon kanssa. Kainuun ensimmäinen tuulipuisto Kivivaara-Peuravaara Hyrynsalmella on ollut Loisteelle viime vuosien innostavin viestintäkohde. Korkealle nousevat myllyt näkyvät myös omalle mökkitielle saakka ja itse ihailen niiden jylhää olemusta.

Maisema ja luonto ovat tietenkin paikallisille sydämen asia. Tuttuun ranta- tai mökkimaisemaan kuulumattomat jättiläiset eivät aina saa hyväksyntää kaikilta. Kainuulaiset ovat hyvin ymmärtäneet hankkeen mukanaan tuoman elinvoimaisuuden pienille kunnille.  Yleensä niissä kunnissa, joissa tuulivoimaa on rakennettu, on myös vähiten vastustusta.

Asioista pitää viestiä avoimesti ja yhteistyö alueen ihmisten kanssa on erittäin tärkeää. Tuulipuiston rakentamisen sivutuotteena kuntalaisille on avautunut mm. erinomainen kunnossa pidettävä tiereitistö metsäalueille, joille on ollut aiemmin hankala päästä marjastamaan ja metsästämään. Omassa kodissani on myös Loisteen Tuuli -sähkösopimus.
 

Oletko käynyt tai suunnitteletko käyväsi retkeilemässä Kiilopäällä?
Olen käynyt Saariselällä matkalla Jäämerelle, mutta Kiilopää on vielä huiputtamatta. Tunne on aina upea, kun olen kiivennyt uuden tunturin laelle. Kiilopää pitää valloittaa myös. Ehdottomasti. Jospa jo ensi kesänä.


Loiste Tuuli on Suomessa 100 %:lla tuulivoimalla tuotettua sähköä. Suomen Ladun jäsenenä saat puhdasta, suomalaista tuulisähköä edullisesti. Tarjoamme jäsenille jatkuvan edun uusiin Loiste Tuuli -sähkösopimuksiin: 6 kk perusmaksu 0 euroa. Etu on voimassa 31.12.20 asti alennuskoodilla suomenlatu2020.

loiste.fi/suomenlatu

___

Loisteen viestintä- ja laatupäällikkö Johanna Sula

Ikä
49 vuotta
Asuinpaikka
Kajaani
Perhe
Poika, 17, ja tytär, 21, sekä cavalierkingcharlesinspanieli Sandi
Harrastukset
Luonto ja patikointi, ratsastus, koiran kanssa lenkkeily ja jooga


Luitko jo nämä jutut?