Hybridikokous Lappeenrannasta

01.12.2021 | Kirsi Uusitalo

Pandemian jälkeen oli virkistävää tavata tuttuja Suomen Ladun syyskokouksessa. Katso kuvat!

Suomen Ladun ensimmäinen hybridikokous toteutui sunnuntaina 31. lokakuuta. Kokous pidettiin fyysisesti Lappeenrannassa ja osa kokousedustajista osallistui etäyhteyksin.

Osallistujia oli yhteensä noin 150 ja lisäksi kokousta oli mahdollista seurata Suomen Ladun verkkosivuilla, mistä edelleen löytyy kokouksen tallenne.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi Suomen Ladun strategiaa, sekä kutsuttiin kunniajäseneksi Suomen Ladun pitkäaikainen, edellinen puheenjohtaja, Pekka Alanen

Suomen Ladun hallitukseen oli tänä vuonna avoinna kolme paikkaa, joihin äänestyksen jälkeen valittiin Jussi-Pekka Arkkola, Heino Lipsanen ja Katariiina Syrjäsuo. Hallitukseen oli ehdolla viisi henkilöä.

“Meillä oli upeita ehdokkaita ja tuntui hienolta, että hallituspaikat todella kiinnostavat”, iloitsi Suomen Ladun puheenjohtaja Kirre Palmi kokouksen jälkeen.  

Suomen Ladun hallituksessa on 10 jäsentä, joista vuosittain 3–4 on erovuorossa. Hallituksen jäsenet on vallinneen käytännön mukaisesti valittu eri latualueilta, jotta hallituksessa ylläpidetään valtakunnallinen kattavuus ja eri alueiden näkökulmat tulevat huomioiduksia myös hallitustasolla.

Hallituskautensa päättävät vuoden vaihtuessa Anja Korhonen, Maarit Marttila ja Matti Niemelä.


Vuoden jäsenyhdistyksen haku käyntiin

Suomen Latu palkitsee vuosittain yhden esimerkillisesti toimineen jäsenyhdistyksensä Jaakko Paavela -stipendillä, jonka arvo on noin 1 000 €. Kaikilla yhdistyksillä on mahdollisuus hakea tunnustusta.

Hakemukset käsitellään ensin latualueittain aluetyöryhmissä, jotka esittävät kukin yhtä yhdistystä omalta alueeltaan Suomen Ladun järjestötoimikunnalle. Järjestötoimikunta puolestaan valitsee näistä kahdeksasta ehdokkaasta parhaan ja tekee esityksen Suomen Ladun hallitukselle, joka nimeää tunnustuksen saajan. Palkinto jaetaan järjestön kevätkokouksessa Ruissalossa huhtikuussa 2022.

Palkittava yhdistys on toteuttanut edellisinä vuosina ja etenkin vuonna 2021 toiminnassaan menestyksekkäästi kaikkia Suomen Ladun strategisia painopisteitä (Ulkoile-Osallistu-Vaikuta). Valinnassa painotetaan myös alueellista yhteistyötä, nousevaa jäsenmäärää, monipuolisuutta sekä aktiivisuutta verkossa.

Hakulomake on avoinna yhdistyspalveluiden sivuilla tammikuun loppuun asti.

yhdistyspalvelut.suomenlatu.fi


Luitko jo nämä jutut?