Hiihtovaellus Pohjois-Karjalan hangilla herkkujen ja lakanoiden kera

13.02.2020 | Jonna Saari

Majatalosta majataloon -vaellus mahdollistaa pitkän hiihtovaelluksen tekemisen myös vähemmän kokeneille vaeltajille.

Kuvittele timanttisena hohtava hanki, loiva ja leppoisa hiihtolatu, joka meditatiivisesti johdattaa halki rauhaisan maaseudun, järvenselkien ja kauniiden metsien. Majatalosta majataloon -vaellus on paikallisten pienten matkailuyritysten yhdessä järjestämä kokonaisuus. Hiihtovaelluksen päivämatkat ovat 15–30 kilometriä, ja kunkin etapin päätteeksi pääsee aina uuteen majataloon herkuttelemaan, saunomaan sekä lakanoihin nukkumaan.

Majatalosta majataloon -vaellus
Lähes sadan kilometrin pituinen hiihtolatu Puukarista Männikkölän Pirtille kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Lähdöt ovat tänä vuonna 19., 20. ja 21. päivä maaliskuuta.

Perille
Hiihtovaellus saa alkunsa majatalo Puukarin Pysäkiltä osoitteesta Kajaanintie 844, Valtimo. Paikka sijaitsee kuutostien varrella Joensuun ja Kajaanin välissä. Esimerkiksi Joensuu–Oulu-busseilla pääsee näppärästi suoraan perille. Omalla autolla saapuvat voivat jättää autonsa majatalolle, jonne heidät kuljetetaan hiihtovaelluksen jälkeen takaisin.

Reittimerkinnät
Puukarin Pysäkin henkilökunta opastaa ladulle, minkä jälkeen eksymisen vaaraa ei ole – kas kun alueella kulkee vain yksi latu. Hiihto tapahtuu omaan tahtiin.

Palvelut
Vaellusreitin varrella on neljä majataloa: Puukarin Pysäkki, Laitalan Lomat, Majatalo Pihlajapuu ja Männikkölän Pirtti. Nelipäiväisen vaelluksen hinta on 580 euroa ja siihen sisältyy kaikki: yöpymiset ja ruokailut majataloissa täysihoidolla, retkieväät, sauna, matkatavara-, liinavaatepaketti- ja henkilökuljetukset sekä reitti-info.

Koettavaa
Pohjois-Karjalan kauniit ja hiljaiset keväthanget ovat elämys, jossa etelän synkkä talvi unohtuu tykkänään. Reitti kulkee metsissä ja järvien jäällä. Matkan varrella ihastella voi myös kaunista vanhaa rakennuskantaa, ja jos päiväetapin jälkeen vielä hiihdätyttää, voi lähteä tutkimaan majatalojen omia maisemalatuja. Iltasaunojen lomassa uskaliaimmat pyörähtävät myös lumihangessa!

Valmistaudu herkuttelemaan
Tämän vaelluselämyksen ehdoton kruunu ovat majataloissa saatavat ruoat, jotka edustavat aitoa pohjoiskarjalalaista lähiherkkuvalikoimaa parhaimmillaan. Paljon kertoo se, että vuonna 2015 Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi.

Lisätiedot
aksytammat.fi


Luitko jo nämä jutut?