09.09.2019 15:26 | Sami Garam
Porsaan ribsit, grilliperunalastuja ja wasabiketsuppia
800 g porsaan ribsejä
2 isoa uuniperunaa
100 g tomaattipyreetä
1 tl wasabitahnaa
1 rkl siirappia
1 rkl viinietikkaa
3 rkl öljyä
suolaa
Leikkaa ribsit 2–3 luun mittaisiksi paloiksi. Keitä niitä parikymmentä minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Aseta perunaviipaleet siivilään ja höyrytä ne samaan aikaan lihan keitinliemen höyryssä.
Sekoita tomaattipyree, wasabi, siirappi, etikka ja öljy keskenään. Ohenna vedellä sen verran, että kastikkeen rakenne on ketsuppimainen. Sivele hiukan jäähtyneet lihat ketsupilla niin, että sitä jää retkelle otettavaksi noin puolet. Pakkaa lihat ja perunat tiiviiseen pakettiin.
Kuumenna ribsit nuotiolla ja paahda perunat samalla. Kääntele, etteivät ainekset pala.
Kommentointi