Grilliruokaa nuotiolla

09.09.2019 15:26 | Sami Garam

Perinteinen grilliruoka, porsaan ribsit, saa nuotiosta pintaansa vertaansa vailla olevan aromin, jota omatekoiset perunalastut ja wasabiketsuppi korostavat.

Porsaan ribsit, grilliperunalastuja ja wasabiketsuppia

800 g porsaan ribsejä

2 isoa uuniperunaa

100 g tomaattipyreetä

1 tl wasabitahnaa

1 rkl siirappia

1 rkl viinietikkaa

3 rkl öljyä

suolaa

Leikkaa ribsit 2–3 luun mittaisiksi paloiksi. Keitä niitä parikymmentä minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Aseta perunaviipaleet siivilään ja höyrytä ne samaan aikaan lihan keitinliemen höyryssä.

Sekoita tomaattipyree, wasabi, siirappi, etikka ja öljy keskenään. Ohenna vedellä sen verran, että kastikkeen rakenne on ketsuppimainen. Sivele hiukan jäähtyneet lihat ketsupilla niin, että sitä jää retkelle otettavaksi noin puolet. Pakkaa lihat ja perunat tiiviiseen pakettiin.

Kuumenna ribsit nuotiolla ja paahda perunat samalla. Kääntele, etteivät ainekset pala.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?