Garminin uutuuskello palkittiin ISPO-messuilla

29.01.2020 | Hanna Laako

Garminin ensimmäinen aurinkoenergiaa hyödyntävä GPS-kello keräsi kiitosta paitsi monipuolisilla ominaisuuksilla, erityisesti loistavalla akun kestolla.

Pitkäkestoinen ulkoilu ja etenkin ultramatkat ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Tähän ovat vastanneet myös urheiluun tarkoitettujen rannelaitteiden valmistajat kehittämällä entistä pidempään toimivia akkuja. 

Garmin on vienyt kehityksen vielä askelta pidemmälle syksyllä lanseeraamallaan fēnix 6X Pro Solar -mallilla

“Uudessa fēnix 6X Pro Solar -mallissa on kaikki ominaisuudet, joita käyttäjät ovat tottuneet odot­ta­­maan fēnix-kelloilta, sekä akun kestoa pidentävä aurinkolataustoiminto ja suurempi näyttö”, kertoo Garmin -yhtiön maailman­laa­juisen kulut­ta­ja­myynnin varatoimi­tusjohtaja Dan Bartel yhtiön tiedotteessa.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä aurinkoenergiaa hyödyntävässä Garmin GPS-kellossa, fēnix 6X Pro Solar -mallissa, on auringolla latautuva Power GlassTM -kellolasi, joka pidentää akun kestoa aurinkoenergian avulla ja lisää kellon käyttöaikaa. 

Käyttäjän on helppo tarkistaa aurinkoenergian keräystä koskevat tiedot kellon näytöltä. fēnix 6X Pro Solar -kellon akku kestää älykello­tilassa 21 päivää, ja kolme lisäpäivää aurinkolatausominaisuuksia hyödynnettäessä.

Uudella, mukautettavalla Power Manager -toiminnolla käyttäjä näkee, miten eri asetukset ja antu­rit vaikuttavat kellon akun kestoon. Lisävarmuuden saamiseksi ennen suoritusta tai pitkä­kestoista polkujuoksukilpailua, jäljellä oleva akunkesto voidaan esittää tunneissa ja päivissä. Siten on hel­pompi arvioida, kestääkö akku ilman latausta suorituksen loppuun saakka.

ISPO-tuomaristo arvioikin kellon sopivan erityisen hyvin ultrajuoksijoille - mutta mikseivät myös kevyemmän ulkoilun harrastajat ilahtuisi maastossa latautuvasta akusta.


Luitko jo nämä jutut?