Folkhälsan Swimrun on upea luontoelämys

03.05.2020 | Latu&Polku

Folkhälsan Swimrun järjestetään seitsemättä kertaa 19. syyskuuta Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. Kilpailureitti kulkee kansallispuiston kauniin, mutta haastavan maaston läpi.

”Kilpailun suosio on kasvanut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Kasvavan kotimaisen suosion lisäksi myös kansainvälinen kiinnostus tapahtumaa kohtaan on selkeässä kasvussa", kertoo Mats Almqvist, joka toimii Folkhälsan Swimrunin Race Directorina.

Tapahtumassa kilpaillaan pareittain. Parit juoksevat yhdessä järveltä toiselle ja uivat järvien poikki. On myös mahdollista ilmoittautua yksittäisenä kilpailijana.

”Swimrun on laji, joka pitää kokea ennen mielipiteen muodostamista. Laji sopii hyvin kaiken tasoisille kilpailijoille”, Almqvist painottaa.

Folkhälsan Swimrun -kisassa on neljä eri matkaa, joissa kaikissa on kolme sarjaa: miesten, naisten ja sekasarja.

Super Sprint matka (8 km) on aloittelijoiden sarja kaikille Swimrunista kiinnostuneille.

”Se sopii täydellisesti niille, jotka haluavat päästä osalliseksi tapahtuman ilmapiiristä ja nauttia Nuuksion kansallispuiston upeasta luonnosta.”

Super Sprint -matkalla on ajanotto kaikille osallistujille, muttei varsinaista kilpasarjaa.

Sprint by Keradur (15 km) sopii erityisesti aloittelijoille, jotka haluavat kokeilla lajia ja nauttia kisasta.

”Matka sopii myös niille, jotka pitävät kilpailemisesta ja mahdollisesti tähtäävät tämän luokan voittoon! Matka vaatii hyvän peruskunnon ja jonkin verran polkujuoksu- ja uintiosaamista.”

Endurance-matkan (25 km) juoksuosuudet ovat suhteellisen nopeita ja matkan varrelta löytyy paljon haasteita, kuten kisan huipentava Solvalla Swinghill-laskettelurinne ja Haukkalammelle vievät portaat.

”ÖtillÖ Merit Race (40 km) koostuu raskaista nousuista sekä yhdistelmästä nopeita ja teknisiä juoksuosuuksia. Vuoden 2020 kisa on yksi ensimmäisistä ÖtillÖ Merit Race -kilpailuista kaudella 2021.”

Ilmoittautuneiden joukossa on kokeneita kuntoilijoita, triathlo­nisteja sekä muita urheilijoita.

”Tämän hetken tiedoilla odotamme luottavaisesti syksyä ja tulevaa Swimrun-kilpailua. Kun muita Swimrun kilpailuja perutaan, Folkhälsan Swimrunin merkitys kasvaa”, sanoo Almqvist.

”Ota haaste vastaan ja ilmoittaudu Folkhälsan Swimrun -kilpailuun! Luvassa on kova kilpailu häikäisevissä suomalaisissa metsämaisemissa ja elämys vailla vertaa.”

folkhalsan.fi/fi/swimrun

 


Luitko jo nämä jutut?