Entistä ehompi

20.04.2018 12:45 | Tapani Leppänen

Retkeilyvarusteet ovat arvokkaita. Sen vuoksi niiden korjaaminen on paitsi ekologista, myös taloudellisesti järkevää. Pienemmät toimenpiteet onnistuvat kotonakin, mutta toisinaan on parempi turvautua ammattilaisen apuun. Kaikista vaativimmat työt kysyvät erikoisosaamista. Nämä neljä kannattaa painaa mieleen. | Teksti Tapani Leppänen

Vaellusteltta

Kolmannessa polvessa ompeleva Laatuteltta Vilkman tunnetaan sekä telttojen valmistajana että korjaajana. Vaellusteltoissa yleisimpiä korjauskohteita ovat vetoketjut, kaaritunnelit ja nauhalenkit. Kalliiden vaellustelttojen kunnostaminen kannattaa, sillä tyypillisesti kysymys on vain muutamien kymppien työstä. Laatuteltta on Hillebergin valtuutettu takuuhuolto. Yrityksen omaan tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset laavut, louteet sekä kota- ja leiriteltat.

teltta.net

Vetoketjun vaihto 40 €

Vaelluskengät

Kalvokenkien ompelu on oma taiteenlajinsa. Siihen on erikoistunut Espoon Leppävaaran Gallerian suutari, joka tunnetaan myös Meindlin valtuutettuna korjaajana. Pienten paikkausten ohella yleinen ongelma on pohjan mureneminen tai irtoaminen. Se johtuu kengän iästä. Polyuretaanista valmistettu välipohja kestää käytöstä riippumatta 7–10 vuotta. Siinä iässä vähällä käytöllä ollut vaelluskenkä voi olla ulkoisesti lähes virheetön.

suutarikorjaamo.fi

Pohjien vaihto 115 €

Kuoriasu

Närpiössä toimiva Christine Rosenback on Suomen ainoa virallinen Gore-Tex Service Center. Teipattujen kalvovaatteiden korjaustöissä käytetään Gore-Texin materiaaleja ja laitteita. Gore-korjaamon yleisimpiä töitä ovat vetoketjujen vaihdot ja pienet paikkaustyöt. Jonkin verran tehdään myös muutostöitä kuten lahkeiden ja hihojen lyhennyksiä. Edellä mainittujen korjaustöiden hinnat liikkuvat 50 euron tuntumassa.

Päävetoketjun vaihto 55 €

Kiipeilytossut

Kiipeilytossujen korjaukset ovat Helsingin Töölössä sijaitsevan Jalkinekorjaamo Karttusen erikoisalaa. Kärjestä puhki kuluneet tossut pohjataan kokonaan uudestaan. Monet kiipeilijät teettävät samoihin, omaan jalkaan muotoutuneisiin kenkiinsä uudet pohjat jopa 2–4 kertaa. Työn hinta on tyypillisesti alle puolet uusista kengistä. Karttusen varastosta löytyvät Five Tenin ja Vibramin yleisimmät pohjamateriaalit.

jalkinekorjaamo.com

Kiipeilytossujen pohjaus alk. 35 €

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

LIITY JÄSENEKSI, SAAT LEHDEN

Latu&Polku on Suomen Ladun jäsenlehti ja levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti. Me julkaisemme tarinoita ulkoilmaelämästä, jotta sinä voisit löytää ulkoilusta, retkeilyistä ja liikunnasta elämääsi enemmän sisältöä. Liity jäseneksi, niin saat Latu&Polku-printtilehden kotiisi neljää kertaa vuodessa sekä lukuoikeuden verkkolehteen ja näköislehtiarkistoon.

Liity nyt

Luitko jo nämä jutut?