Ensiapuvälineet kuntoon kesän retkille

29.05.2020 | Hanna Laakso

Tammedin uudet retkeilijöille suunnatut ensiapupakkaukset nyt Suomen Ladun jäsenetuina.

Toimiva ensiapupakkaus on jokaisen retken vakiovaruste. Mitä kauemmas metsään tai erämaahan mennään, sitä tärkeämpää on huolehtia, että ensiapuvälineistö on riittävä ja varmasti kunnossa. 

Myös lähiretkille on hyvä varata perusvälineistö ensiaputarvikkeita pienten haavereiden varalle.

Myös lähiretkille on hyvä varata perusvälineistö ensiaputarvikkeita.

Ensiaputarvikkeita valmistava Tammed on koonnut kolme erikokoista ensiapupakkausta retkeilijöille ja ulkoilijoille.

Ensiapupakkausten sisältöä on pohdittu tarkkaan käymällä läpi retkeilijöiden yleisimpiä tapaturmia ja vammoja Tampereen ammattikorkeakouluun tehdyn opinnäytetyön osana. Työssä on ollut mukana myös Suomen Ladun asiantuntijoita.

Pienin pakkauksista, Ulkoiluohjaajan First Aid Kit soveltuu nimensä mukaisesti lyhyille ohjatuille ulkoiluretkille, mutta myös retkille lähimaastoon. Se sisältää tarvikkeet pienten haavojen ja nyrjähdysten hoitoon. Tämä soveltuu metsäretkille, joilta pääsee nopeasti avun laajemman avun pariin.

Keskikokoinen retkeilijän ensiapupakkaus Venture on pienikokoinen vaeltamiseen ja eränkäyntiin suunniteltu ensiapupakkaus, jossa on perustarpeet pienten haavereiden hoitoon ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Sen avulla voit hoitaa verenvuotojen tyrehdyttämisen, tukea nyrjähdyksiä, suojautua kylmää vastaan sekä puhdistaa ja sitoa haavoja.

Pidemmille vaelluksille kannattaa pakata mukaan myös Retkeilijän Base Camp Kit, leirin ensiapupakkaus, joka on suunniteltu eräelämään ja vaelluksille. Se sisältää edellisten lisäksi välineet ensiapuun ja vammojen hoitamiseen leirissä, esimerkiksi tarpeet rakkojen puhkaisuun.

Oleellista retken ensiapupakkausta kootessa on tietysti muistaa, että parhaatkaan välineet eivät auta, jos niitä ei osaa käyttää. Kannattaa siis tutustua oman ensiapupakkauksen sisältöön ja välineisiin hyvissä ajoin ennen retkeä.


Luitko jo nämä jutut?